Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 03. 01.

Győzelemmel kezdték a rájátszást a kézisek

Az ESMTK lány kézilabdacsapata a gyermekbajnokságban, az LU15 korosztály II. osztályában szerepel. Az alapszakasz után február utolsó hétvégéjén megkezdődött a rájátszás, amelyet hatgólos győzelemmel indítottak a piros-fehérek.

Az előző évad után öt játékos is elhagyta a pesterzsébetieket, a távozók az egy osztállyal feljebb szereplő Kispest NKK-ba igazoltak. Ennek ellenére Martinkó Mária edző irányításával – megfogyva bár, de törve nem – a többiek változatlan lelkesedéssel kézilabdáznak.

Ezúttal már egy korosztállyal feljebb, az LU15-ben, a VI/B csoportban játszottak a lányok. A 2×25 perces mérkőzéseken olyan klubok csapataival is szembe kellett nézniük, mint a Ferencváros és az MTK. A hat résztvevő közül az ESMTK az ötödik helyen zárta az alapszakaszt.

Február végén folytatódott a bajnokság. A piros-fehérek a NOVA Kézisuli és a Vecsés mellett a VI/A csoport 4-6. helyezettjeivel, a Mogyoróddal, a Dunakeszivel és a Rákosmentével csapnak össze a pontokért. Mint mindig, ezúttal is egy helyszínen, egy nap alatt hat meccsre kerül sor, és minden együttes kétszer lép pályára. Az első kört Dunakeszin rendezték, és a nyitómérkőzésen az ESMTK jó játékkal, 25-19-re legyőzte a házigazdákat. Egy óra pihenőt követően a NOVA Kézisuli következett, és a korábbiakhoz hasonlóan ismét az ellenfél örülhetett a végén.

A következő forduló március 24-én, Vecsésen lesz a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskolában (ellenfelek: Rákosmente, Vecsés). Az áprilisi játéknapnak az ESMTK ad majd otthont, 21-én a Kruj Iván Sportcsarnokban (a Gyulai István Általános Iskolában) 9-kor a NOVA Kézisulival, 13.40-kor pedig a Mogyoróddal játszik az erzsébeti gárda.

Martinkó Mária edző addig is várja azokat a lányokat – elsősorban a 2012–14-ben születetteket –, akik érdeklődnek a kézilabda iránt. Kedden 4-től fél 6-ig az Eötvös Loránd Technikum tornatermében, szerdán, csütörtökön és pénteken ugyanebben az időpontban a Kruj Iván Sportcsarnokban vannak az edzések.