Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 01. 23.

Győzelemmel kezdték az évet

Jó második félidei teljesítményének köszönhetően legyőzte a Martonvásár együttesét az Erzsébeti SMTK a Pest megyei ifjúsági férfi kézilabda-bajnokság 2018-as nyitányán. A piros-fehérek jól használták ki a lehetőségeiket, és szép gólokat szerezve nyertek az esélyesebb vendégek ellen.

A mérkőzés előtt éppen kétszer annyi pontja (12) volt a Martonvásárnak, mint az ESMTK-nak. Szeptemberben szoros első félidő után hét góllal nyert otthon az MKSE, tehát előzetesen a vendégek tűntek esélyesebbnek.

A Kruj Iván Sportcsarnokban megrendezett találkozó elején nehezen lendültek játékba az erzsébetiek, ráadásul a 10. percben egy martonvásári támadásnál a bírók piros lappal kizárták az ESMTK egyik alapemberét, Seben Dominiket (a nagy versenyfutásban összeakadt a lába a vendégek egyedül kapura törő játékosának lábával). A több idősebb kézilabdázóval felálló MKSE rendre három-négy góllal vezetett, majd a szünetben 16-14 volt az állás a vendégcsapat javára.

Schamuder Antalné edző igyekezett megnyugtatni a fiúkat, és felhívta a figyelmüket több olyan dologra, amely eredményes lehet. Mintegy tíz perc után utolérte riválisát az Erzsébeti SMTK, majd átvette a vezetést. Különösen Vagyóczki Patrik volt elemében, aki tizenháromszor vette be az ellenfél kapuját, mind a négy büntetőjét hibátlanul lőtte. Pölöskei Márk 7, az egy hetest is értékesítő Szadai Barnabás 6 gólt szerzett. Rajtuk kívül Kiss Vajk, Berente Zsolt és még kizárása előtt Seben talált be az MKSE hálójába. Tokaji Roland jól védett, egy hétméterest is hárított. A 29-26-os győzelemmel immár nyolcpontos csapatunk.

– Korrekt játékvezetés mellett jól játszottak a srácok, dicséret illeti az egész csapatot – mondta Schmauder Antalné. – A meccs első felében többször átrohantak rajtunk a vendégek, de aztán megbeszéltük, miben kellene feljavulni, és a folytatásban ennek megfelelően játszottak a fiúk.

Az erzsébetiek legközelebb január 28-án, vasárnap 17 órakor lépnek pályára a törökbálinti Bálint Márton iskolában, ahol a közvetlenül mögöttük, a 11. helyen álló Diósd vendégei lesznek. Igazi „négypontos” mérkőzés vár tehát a piros-fehérekre, akik közül családi okok miatt hiányozni fog a kapus Tokaji.