Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 02. 02.

Jól látható a fejlődés a kéziseknél

Az Erzsébeti SMTK-nál évek óta szisztematikus utánpótlásnevelő munka folyik a kézilabda szakosztályban. A lányok 2009–10-es születésűekből álló csapata – az ebben a korban elő-előforduló személycserék ellenére – szépen fejlődik, és az őszi idényt ötven százalékos teljesítménnyel zárta.

A piros-fehérek az első játéknapon a Gyáli Sportcsarnokban léptek pályára. A délelőtti mérkőzésen, a Csepel DSE ellen inkább a védekezésben jeleskedtek a felek, végül 11-10-re nyertek az erzsébetiek. Délután gólgazdagabb, de szintén szoros meccset vívtak a lányok a házigazdákkal, a Gyáli BKSE-t 20-19-re verték meg. A következő fordulóban Pesterzsébeten játszottak Martinkó Mária tanítványai, de a járvány miatt zárt kapuk mögött. A Kruj Iván Sportcsarnokban nem bírtak a Gyömrői Kézilabda Akadémia együttesével, a vendégek 22-14-re múlták felül a mieinket. A folytatás már jobban sikerült, a Malév SC gárdáját 19-16-ra győzte le az ESMTK.

Egy hónappal később már lehettek nézők a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban, de az erzsébetiekért szorítóknak ezúttal nem volt miért örülniük. A Tempo KSE 16-7-re, a Vecsési SE 20-7-re nyert a piros-fehérek ellen. A csepeli Laurencz László Sportcsarnokban viszont kettős győzelemmel jelezte a csapat, hogy többre képes az előző körben mutatottaknál. A Csepeli DSE-t ez alkalommal 21-16-ra verte meg az ESMTK, majd visszavágott a Tempo KSE-nek, 16-14-re győzött.

Az évet Szigetszentmiklóson zárták a lányok, és akárcsak korábban, ekkor sem termett ott babér a piros-fehéreknek. Bár az első félidő után még egy góllal vezettek az erzsébetiek, végül 25-18-ra fordítottak a vecsésiek, majd a hazaiak 24-10-re nyertek az ESMTK ellen.

– Összességében jól teljesítettek a lányok, sokat fejlődtek az előző idényhez képest – mondta Martinkó Mária, a csapat edzője. – Pedig voltak gondjaink: az irányítónk abbahagyta a játékot, többször pedig betegség vagy karatén miatt hiányoztak néhányan.

A lányok hetente háromszor edzenek: hétfőnként az Eötvös Loránd Technikumban (1204 Bp., Török Flóris u. 89.), szerdán és pénteken a Gyulai István Általános Iskolában (1202 Bp., Mártírok útja 205.) vannak a tréningek 16 óra és 17.30. között. A foglalkozásokra várják azokat a 2009-ben vagy később született ifjú hölgyeket, akik szeretnének kézilabdázni.

Az ESMTK U13-as együttese február 17. és 20. között Siófokon edzőtáborozik majd, ahol felkészülési mérkőzést is játszani fog. A bajnokság március első hétvégéjén folytatódik.