Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 11. 01.

Két sima, két fordított

Az Erzsébeti SMTK lány kézilabdacsapata az LU12-es gyermekbajnokság IX. csoportjában szerepel, ahol budapesti és Pest megyei együttesek kaptak helyet. A piros-fehérek mindkét eddigi játéknapon egymás után két-két mérkőzésen léptek pályára, és négy pontot szereztek.

 

A gyermekbajnokságokban egy-egy játéknapon két fordulót rendeznek, így a csapatoknak kétszer kell pályára lépniük. Az LU12-es korosztályban az Erzsébeti SMTK a IX. csoportban kapott helyet, a hétvégi kettős fordulókban Budapesten és a főváros környékén szerepel.

Az első körben a 2009-es és 2010-es születésű erzsébeti lányok a Kistarcsai Városi Sportközpontban (a képen) játszottak. A sorsolás értelmében a két mérkőzést egymás után kellett megvívniuk, így pihenőre nem sok idő jutott. Az új idény első meccsén a Malév SC volt a piros-fehérek ellenfele, és hamar kiütközött a két csapat közti különbség. Az ESMTK a szünetben 16-2-re vezetett, végül 33-5-re győzött. Ezután a sportiskolások alkotta Kispest NKK következett, amellyel szemben nem volt esélyük az erzsébetieknek, 25-3-as vereséget szenvedtek.

A második „kanyarban”, a Soroksári Sportcsarnokba hőmérés és kézfertőtlenítés után maszkban bejöhettek a szülők. Először a Hort SE várt a lányokra, a fizikálisan erősebb rivális fokozatosan elhúzott, és csapatunk 20-10-re kikapott. Még ki sem fújták magukat Martinkó Mária tanítványai, amikor újra a Malév SC-vel csaptak össze. Bizonyára a fáradtság is közrejátszott abban, hogy az első játékrészben nem került előnybe az ESMTK. A folytatásban aztán felülkerekedtek a piros-fehérek, és 20-12-re nyertek.

Az erzsébetiek legközelebb november 15-én, vasárnap a csepeli ÁMK Sportcsarnokban küzdhetnek meg a pontokért.

A szakosztálynál várják azoknak a 2005 és 2010 között született lányok jelentkezését, akik szeretnének kézilabdázni. Edzésidőpontok: hétfőn 16-tól 17.30-ig az Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskolában, szerdán és pénteken ugyanebben az időpontban a Kruj Iván Sportcsarnokban. További információk: 70/453-7025.