Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 04. 04.

Kettős győzelemmel zárták az alapszakaszt

Az Erzsébeti SMTK fiú kézilabdacsapata két hazai sikerrel fejezte be a Pest megyei juniorbajnokság alapszakaszát. Az Albertirsa elleni mérkőzést nagyszerű teljesítménnyel nyerték meg a piros-fehérek. Nincs idő a pihenésre, szerdán már a rájátszásban lépnek pályára az erzsébetiek.

Az ESMTK a 2015–16-os évadban szerepelt először nagypályás bajnokságban, és a Pest megyei juniorok között huszonnyolc mérkőzésen öt pontot szerzett a zömmel idősebb játékosokból álló, sokkal összeszokottabb riválisokkal szemben. A fejlődés jól látható a csapat játékán és az eredményességben is. A 2016–17-es küzdelemsorozat március végén befejeződött alapszakaszában az erzsébeti srácok huszonkét meccsen 11 pontot gyűjtöttek, és ezzel a kilencedik helyet szerezték meg. Bár a lőtt gólok tekintetében csak egy gárdát előztek meg, a védekezés javulását jelzi, hogy négy együttesnél kaptak kevesebb gólt.

A szezon hajrája remekül sikerült a piros-fehéreknek. Először a nagyobb játékerőt képviselő Albertirsa SE-t fogadták a Kruj Iván Sportcsarnokban. Ennek tudatában a vendégek magabiztosan léptek pályára, de az erzsébetiek az első félidőben végig jól tartották magukat, és csupán 18-17-re vezettek a szünetben az albertirsaiak. A fordulás után is nagy akarással és jól játszottak a piros-fehérek, az utolsó percben már két góllal álltak jobban, s végül 30-29-re megnyerték az összecsapást. A sok jó teljesítmény közül kiemelkedett Bencsik László (9 gól, mind akcióból), Vagyóczki Patrik (8) és Szadai Barnabás (6) produkciója.

– Maximális dicséret illeti a fiúkat, fejben nagyon rendben volt mindenki, és ezen a meccsen látszott igazán, hogy csapattá érett a társaság – mondta az ESMTK edzője, Schmauder Antalné. – Külön említést érdemel a szélsőt játszó Bencsik Laci, aki júniusban lesz tizennégy éves, és egyre jobban helytáll a nála jóval idősebbek ellen.

Novemberben bosszantó vereséget szenvedett Üllőn az ESMTK, ezért most nagyon fogadkoztak az erzsébetiek, hogy visszavágnak ellenfelüknek. Az első félidő után 13-8-as hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok, majd a második játékrészben kiütötték az üllőieket a piros-fehérek. A 30-16-os eredménnyel zárult mérkőzésen Vagyóczki volt a leggólerősebb, az ESMTK átlövője 11-szer vette be a vendégek kapuját. Patrik 120 találatával a 19. helyen végzett az alapszakaszban a bajnokság góllövőlistáján, míg az irányító Szadai 99 góllal a 26. helyen zárt.

A folytatásban a 9–12. helyért játszik az Erzsébeti SMTK. Az alapszakasz alapján bónuszpontokat kaptak a csapatok, így a piros-fehérek 3 ponttal kezdik a rájátszást. Az első mérkőzés április 5-én, szerdán 17.30-kor kezdődik a Kruj Iván Sportcsarnokban, az ellenfél a januárban hat góllal legyőzött Martonvásár lesz.