Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 02. 23.

Nagyszerű győzelemmel kezdték az évet

A 2017–18-as évadban először szerepel hivatalos bajnokságban az Erzsébeti SMTK lány kézilabdacsapata. A piros-fehérek a serdülő III. osztályban szerepelnek, és a tavaszi nyitányon megszerezték második győzelmüket.

Több mint kéthónapos szünet után folytatódott a küzdelem az utánpótlás kézilabda-bajnokságokban. Az abszolút újonc erzsébeti lányok novemberben első sikerüknek örülhettek, és Martinkó Mária edző keze alatt folyamatosan fejlődnek. Ennek látványos eredménye volt a tavaszi szezon első mérkőzésén aratott szép győzelmük a jóval esélyesebb XVI. ker. KMSE 2 ellen.

Szeptemberben hétgólos vereséget szenvedtek a piros-fehérek ettől az együttestől, most azonban végig ők irányították a meccset. A szünetben egy góllal, a második félidőben volt, hogy már néggyel is vezettek, végül 18-16-ra megnyerték a találkozót.

– Nagy akarással játszottak a lányok, sok olyan dolgot megvalósítottak a mérkőzésen, amelyeket az edzéseken tanultak – dicsérte csapatát Martinkó Mária. – A fél évvel ezelőttihez képest sokkal kreatívabb a játékuk, egészen jól működtek a keresztmozgások.

A szakember kiemelte, hogy ott voltak a meccsen azok is – Vámos Réka, Mórocz Adrienn, Kállai Ildikó –, akik betegségük miatt nem játszhattak, de leültek a kispadra. Két játékos ágyhoz volt kötve, így sokat kellett vállalniuk a pályára lépőknek. A kapus Pityer Dorottya végigvédte a mérkőzést, több ziccert is hárított, Szalai Eszter százszázalékosan értékesítette a hétmétereseket. Rajta kívül Mándoki Mónika (6), Ferenczi Szilvia (5) és Hegedűs Lilla (4) talált az ellenfél kapujába. A mezőnymunkából kivették a részüket a többiek is, Döbrössy Edina, Kovács Orsolya, Szabó Krisztina és Dolinay Anna.

(A képek a bemelegítéskor készültek.)