Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 11. 28.

Negyven felett az ESMTK

Kiütéses győzelmet aratott az Erzsébeti SMTK fiú kézilabdacsapata a Pest megyei ifjúsági bajnokságban. A piros-fehérek Dunavarsányban kétszer annyi gólt lőttek, mint ellenfelük.

Bő egy héttel második győzelme után harmadszor is két pontnak örülhetett az ESMTK kézilabdacsapata. Schamuder Antalné együttese ezúttal a sereghajtó Dunavarsányhoz látogatott, és egyértelmű esélyesként lépett pályára az Árpád Fejedelem Általános Iskola (a képen) tornatermében.

Jól kezdtek az erzsébetiek, pillanatok alatt 4-1-re elhúztak, majd előnyüket fokozatosan növelték, és a szünetben 24-7-re vezettek. Felszabadultan játszottak a piros-fehérek, szép támadásokat vezettek, és helyzeteiket jó százalékkal használták ki. A nagy fölény hátul kissé csökkentette a figyelmüket, de végül így is 44-22-re megnyerték a mérkőzést.

– Mindenki dicséretet érdemel ezért a remek győzelemért – mondta Schmauder Antalné, az ESMTK edzője. – Igazi csapatjátékot láttam a fiúktól ezen a meccsen. A negyvennégy lőtt gól önmagáért beszél, különösen annak tudatában, hogy csupán négy született büntetőből.

Az Erzsébeti SMTK gólszerzői: Pölöskei Márk és Bencsik László 8-8, Szadai Barnabás és Vagyóczki Patrik 7-7, Uller Gergő és Seben Dominik 5-5, Mayer Márton 3 és Berente Zsolt 1. A piros-fehérek 22-ese, Vagyóczki Patrik előkelő helyen áll a bajnokság góllövőlistáján, a kilenc mérkőzésen szerzett 77 találatával a 11. a rangsorban, míg a mindössze tizennégy éves Bencsik László a tíz meccsen lőtt 44 góljával a 27. helyen áll.