Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 02. 27.

Nehéz ősz után jobb lehet a folytatás

Az Erzsébeti SMTK fiú kézilabdacsapata tavaly a 9. helyen végzett a tizenhárom tagú Pest megyei ifjúsági bajnokságban. A most zajló évadban az MKSZ III. osztályú bajnokságában a 11 csapatos Középcsoportban szerepel az együttes, eddig jóval gyengébben, mint legutóbb.

Az őszi megtorpanás a történtek ismeretében érthető.

– Még a nyáron közölte egyik legjobbunk, Pölöskei Márk, hogy iskolai elfoglaltságai miatt nem tud edzeni és játszani, a nagyon tehetséges Bencsik László elköltözött Budára és a KSI-be igazolt, majd Nyisztor János is távozott a csapattól – sorolta Schmauder Antalné, az együttes edzője. – A szintén kulcsember Vagyóczki Patrik magas vérnyomása miatt nem kapott sportorvosi engedélyt, így őt is nélkülöznünk kellett. Így négy mérkőzésen nem volt meg az előírt tizenkettes létszám, ezért négy büntetőpontot levontak tőlünk. Később javult a helyzet, az egyik játékos több barátját is elhozta az edzésekre, és velük már hiánytalan volt a csapat.

Az őszi idényben egy mérkőzést nyert meg az ESMTK, a pontlevonások miatt mégis az utolsó, 11. helyen áll. A tavaszi szezon első két meccsén már játszhatott Vagyóczki, és ez sokat jelenthet a folytatásban. Március első felében két közvetlen riválissal is játszik csapatunk, s bár idegenben, nem esélytelen az ESMTK.