Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 12. 13.

Ügyes csapat formálódik Erzsébeten

Tíz mérkőzést játszott eddig az Erzsébeti SMTK U11-es lány kézilabdacsapata a korosztályos bajnokság J csoportjában. A piros-fehérek abszolút újoncként helytálltak, és négy győzelmet arattak.

 

Ahogy már beszámoltunk róla, a női szakág újjáépítése 2018-ban kezdődött Erzsébeten. Martinkó Mária munkájának eredményeként a csapattá szerveződött kislányok elindulhattak a 2009–10-es korosztály bajnoki sorozatában. Október közepétől kéthetente, szombaton és vasárnap rendeztek kettős fordulókat, minden együttes két meccset játszott egy-egy hétvégén.

Az ESMTK két győzelemmel indított, a lányok 9-6-ra verték meg a Csepel DSE-t, majd 10-3-ra az Utánpótlás Akadémia Kistext SE I gárdáját Budafokon. A következő játéknapon, Csepelen a Kézisuli Alapítvány és a Gyömrői Kézilabda Akadémia ellen nem volt esélyük a piros-fehéreknek, miként Érden a Budaörsi KSE-vel és a Kispesti NKK-val szemben sem. Tóalmáson aztán megszületett a harmadik erzsébeti siker, 7-3-ra diadalmaskodtak a lányok a Sülysápi SE felett. Ugyanitt a Szent István SE I már túl nagy falatnak bizonyult.

Legutóbb Üllőn lépett pályára a mezőny. A gyömrőiek ellen a szünetben még meglepetésre vezettek a piros-fehérek, de a második félidőben felülkerekedett a rutinosabb rivális. A Kistext I együttesét viszont 18-6-ra verték meg az erzsébetiek.

– Nagyon ügyesek a kislányok – dicsérte csapatát Martinkó Mária. – Akiktől kikaptunk, azoknak a kluboknak szinte mindnek saját utánpótlásbázisa van már régóta, a játékosaik az általános iskolában az első osztálytól szivacskézilabdáztak és rendes kézilabdát is játszottak. Mi csak szeptemberben álltunk össze igazán. Még kevesen vagyunk, mindössze tizenegy lány alkotja a csapatot. Lelkesek, bátran harcolnak a labdáért, szívesen járnak edzésre. Büszke vagyok arra, hogy van már négy győztes mérkőzésünk.

A tervek szerint jövő ősszel az ESMTK a 2005–2008-as korosztállyal is szeretne bajnokságban szerepelni, de ehhez még nem elegendő a létszám. Mindkét csapatba várják a jelentkezőket 16 és 17.30 között hétfőn az Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében (XX., Török Flóris u. 89.), valamint szerdán és pénteken a  Kruj Iván Sportcsarnokban (XX., Mártírok útja 205.).