Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 08. 30.

A 64 közé jutott az ESMTK a Magyar Kupában

A labdarúgó Magyar Kupa második fordulóját augusztus utolsó hétvégéjén rendezték. Az Erzsébeti SMTK a szintén az NB III Közép csoportjában szereplő Hódmezővásárhellyel csapott össze, és a makói mérkőzésen megérdemelten harcolta ki a továbbjutást.

 

A két csapat 2020 nyara óta egyaránt a harmadosztály Közép csoportjában játszik. Tavaly ősszel Hódmezővásárhelyen 3-1-re nyert az Erzsébeti SMTK, idén tavasszal aztán 2-1-es fővárosi sikerével visszavágott a Csongrád-Csanád megyei együttes.

A Magyar Kupa második fordulójában egymásnak rendelte a két csapatot Fortuna, a meccsre Makón került sor. Az időjárás kegyes volt a felekhez, csak a mérkőzés végén kezdett esni az eső. Mindkét gárda igyekezett mihamarabb eldönteni a párharcot, de a helyzetekből a szünetig egyik oldalon sem született gól.

A fordulást követően is becsülettel hajtottak a játékosok, és a második félidő közepén megszerezte a vezetést a tiszta fehérben játszó ESMTK. Egy jobb oldalról érkező beadás után a négy perccel korábban beállt Lucz Viktor nyolc méterről, szép mozdulattal fejelt a kapu jobb oldalába. A találat megnyugtatta az erzsébetieket, és negyedórával a rendes játékidő vége előtt növelték előnyüket. Ismét jobbról jött be a labda, amely lecsorgott a hazai védőkről, Molnár János átvette, majd 12 méterről, középről higgadtan a kapus mellett a hálóba lőtt. A hajrában újoncot avatott az ESMTK: először lépett pályára tétmérkőzésen a felkészülés kezdete óta a felnőttcsapattal edző Szűcs Levente, aki tizenkét nappal a mérkőzés előtt ünnepelte a 16. születésnapját. Kis híján góllal mutatkozott be, a 16-osról küldött lövését szögletre ütötte a vásárhelyiek kapusa.

– Szerettünk volna továbbjutni, és mivel mi jobban használtuk ki a helyzeteinket, megérdemelten léptünk a következő fordulóba – értékelte az összecsapást Turi Zoltán vezetőedző.

A Magyar Kupában kialakult a legjobb 64 mezőnye: a 32 alacsonyabb osztályú csapathoz a szeptember 18-19-i hétvégén csatlakoznak az NB I-es és az NB II-es együttesek.

Az ESMTK legközelebb szeptember 1-jén, szerdán 16 órakor az Ady Endre úton lép pályára, bajnoki mérkőzésen a Szekszárd lesz a piros-fehérek ellenfele.

 

Hódmezővásárhely–Erzsébeti SMTK 0-2 (0-0)

ESMTK: Gábor – Nagy M., Túri D., Száhl, Dankó – Molnár J., Soós B. (Szűcs L., 84.), Slezák, Horváth R. (Lázár, 70.) – Horváth L. (Tóbiás, 63.), Szabó L. (Lucz, 63.)

G.: Lucz (67.), Molnár J. (75.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore