Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 10. 03.

A Dunaújváros is kikapott Pesterzsébeten

Tovább menetel hazai pályán az ESMTK. Az idény hatodik Ady Endre úti mérkőzésén, október első vasárnapján is győzött csapatunk az NB III Közép csoportjában (az egyiket sajnos törölték a Balassagyarmat visszalépése miatt), ráadásul még mindig érintetlen a kapuja otthon. Az eddig veretlen Dunaújvárost két góllal verték meg a pesterzsébetiek.

 

Az ESMTK-ban nem került be a kezdőcsapatba Kovács Dániel, aki az előző mérkőzésen ütközött Leandróval, és azóta erősen fájlalta a karját.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ám az erzsébetiek veszélyesebben futballoztak. Sok labdát szereztek az ellenfél térfelén, de a támadások végén egy-egy rossz döntés, félresikerült átadás hiúsította meg a gólszerzés lehetőségét. Fél óra elteltével aztán megszerezte a vezetést csapatunk. Molnár János balról, szabadrúgásból lőtte a kapu elé, a hosszú oldalra a labdát, Túri Dániel egyből középre tette, ahol érkezett Lucz Viktor, és 7 méterről a jobb sarokba fejelt. A szünet előtt növelte előnyét az ESMTK. Egy szép akció során lábról lábra passzolták a labdát a hazai piros-fehérek, a végén Molnár J. középre adta, Sükösd Krisztián pedig látványos mozdulattal, kapásból, félmagasan a jobb sarokba lőtte.

A fordulást követően jobban kezdett az ESMTK, de ahogy az első játékrészben, úgy ezúttal is a támadások végébe csúszott hiba. A félidő közepén a Fejér megyeiek beszorították az erzsébetieket, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Az utolsó negyedórában két büntetőgyanús esetnél is továbbot intett a játékvezető a vendégek kapujánál. Az Ady Endre úti stadion tehát továbbra is bevehetetlen vár, ebben a bajnokságban még gólt sem szerzett ott vendégcsapat, a Dunaújváros viszont elvesztette veretlenségét.

– Megérdemelten győztünk le egy jó csapatot – mondta Turi Zoltán. – Nagyon örülünk az újabb sikerünknek, de már a következő meccsre készülünk.

 

Erzsébeti SMTK–Dunaújváros 2-0 (2-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton – Kovács B., Slezák – Molnár J. (Boda, 92.), Sükösd, Soós B. (Wirth, 66.) – Lucz (Horváth L., 82.)

G.: Lucz (31.), Sükösd (44.)