Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 08. 13.

A hegycsúcsról a szakadékba

Az NB III második fordulójában Egerben lépett pályára az Erzsébeti SMTK. Csapatunk úgy kapott ki, hogy kétgólos előnyről hét perc alatt hátrányba került, majd bő huszonöt percet játszott létszámfölényben.

 

Tikkasztó hőségben, de nagyszerűen előkészített pályán csaptak össze a felek az egri Szentmarjay Tibor Stadionban. Jól kezdtek a tiszta fehérben játszó erzsébetiek, és a 8. percben egy szép támadás végén megszerezték a vezetést. Slezák Richárd ugratta ki Kovács Dánielt, aki a kifutó kapus mellett a hálóba gurított. Az Eger hosszú indításokkal próbálkozott, de a mieink kontrollálták az időjárás miatt érthetően nem túl nagy iramú mérkőzést. Komolyabb helyzet nem alakult ki, Soós Bence húszméteres lövése centikkel kerülte el a felső sarkot. A 33. percben néhány méterről Lipcsei Ádám testhez szorított kezére lőtték a labdát, a játékvezető a büntetőpontra mutatott. Az egyenlítés azonban elmaradt, mert Bonica Sebastian gyors vetődéssel megfogta a bal sarok irányába rúgott labdát. Kevéssel a szünet előtt Kovács Botond beadását Kovács Dániel a kapufára fejelte, a visszapattanó labda az egyik hazai védő magasra tartott kezéről vágódott le, ez is 11-es. Bonica állt a labda mögé, és félmagasan a jobb sarok felé lőtt, de az egriek kapusa hárított.

A második félidőre a megsérült Tóbiás Zsolt helyett Birtalan János állt be. Ismét jól kezdték a piros-fehérek, és az 52.percben újabb gólt értek el. Slezák, Horváth Levente, Kovács Dániel volt a labda útja, és csatárunk a jobb alsó sarokba lőtt. Ekkor még senki nem sejtette, hogy a következő néhány perc rémálom lesz az ESMTK számára. Rögtön a középkezdés után egy jobb oldali akció végén kavarodás támadt az erzsébeti kapu előtt, és szépített az Eger. Három perc sem telt el, amikor egy hasonló szituációból egyenlítettek a hazaiak. Sőt, a 61. minutumban már ESE-nél volt az előny. Kétszer is feleslegesen szabálytalankodtak az erzsébetiek a tizenhatos előterében, majd a második szabadrúgást követően a lecsorgó labdát a hálóba vágta az egriek cserejátékosa. Néhány perccel később megfogyatkoztak a hazaiak, a Boda Józsefet fejen rúgó másik egri csereember piros lapot kapott. A hosszabbítással együtt hátralévő több mint huszonöt percben rengeteg helyzetet alakítottak ki és puskáztak el az erzsébetiek, pedig több alkalommal már csak az egri kapussal álltak szembe. Így aztán ismét érvényesült a közhelyes mondás, a futballt gólra játsszák, és az ESMTK pont nélkül távozott Egerből.

– Megmutattuk, hogyan kell egy csapatnak megvernie saját magát – mondta bosszúsan Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Néhány percnyi figyelmetlenséggel egy már megnyert mérkőzésen kerültünk hátrányba, majd egy egész bajnokságra elegendő helyzetet hagytunk ki. Ez a meccs sok tanulsággal kell, hogy szolgáljon számunkra.

Az ESMTK legközelebb augusztus 18-án, vasárnap 17 órakor lép pályára az Ady Endre úti stadionban. Az ellenfél a szezont két vereséggel kezdő Füzesgyarmat lesz, amely a csoport egyik legerősebb keretével a feljutást tűzte ki célul.

 

Eger SE–Erzsébeti SMTK 3-2 (0-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Túri D., Lipcsei Á., Tóbiás (Birtalan, 46.) – Slezák (Boda, 63.), Kovács B., Despotovic – Kovács D., Soós B. (Herczeg L., 63.), Horváth L.

G.: Kovács D. (8., 52.)

(fotó: Eger SEÖ