Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 11. 06.

A küzdés ezúttal nem ért pontot

Az ESMTK sérülésektől sújtott labdarúgócsapata sokáig menetelt, de eljött az a pont, amikor megszakadt a nagy sorozat. A november 1-jei Magyar Kupa-mérkőzésen az NB I-es MTK-tól elszenvedett hazai vereségnek a különbsége volt fájó, négy nappal később a Vasas II elleni bajnokin kapott újabb „zakó” azonban még megfogyatkozva is elkerülhető lett volna.

 

A Fehérvár szeptemberi kiverésével az ESMTK ismét letette a névjegyét a Magyar Kupában, és az MTK elleni meccs előtt úgy vélték a szurkolók, ha nem is jön össze egy újabb bravúr, tisztes helytállásban azért bízhatnak – még úgy is, hogy a cserepadon öt 17 éves játékos ült. Az első félórában semmi nem utalt arra, hogy kiütés lesz a vége, majd két perc alatt helyzet nélkül, két kapushiba után lényegében eldőlt a találkozó, bár ha Wirth Dániel fejese nem kifelé pattan a kapufáról… A szünet után már több lehetősége adódott az MTK-nak, és ezekből kettőt ki is használtak a kék-fehérek, Lucz Viktor fejes gólját pedig les címén érvénytelenítette a játékvezető.

A hétvégén az addig 15 ponttal kevesebbet gyűjtő Vasas II látogatott az Ady Endre útra. Nem sokkal a bajnoki meccs kezdése előtt Slezák Richárd rosszul lett, így ő kimaradt a keretből, de többen is nem teljesen egészségesen vállalták a játékot. Ennek ellenére az eső miatt mély talajú pályán az első félidőt végigtámadták az erzsébetiek. Kisebb helyzetekig jutottak, majd a 17. percben vezetést szereztek az angyalföldiek, az alapvonal közeléből, az ötösről kapura tett labda utat talált a hazai hálóba. Tíz minutummal később Lucz Viktor lépett ki a védők között, és 11 méterről higgadtan a kapus mellett a bal alsó sarokba passzolt. Még a szünet előtt fordíthatott volna csapatunk, de Molnár János centikkel a jobb kapufa mellé lőtt, majd Molnár Róbert labdáját a gólvonalról vágták ki a vendégek.

A pihenő után néhány perccel egy eladott labdából indult a Vasas-kontra, amelynek végén kifutó kapusunk felett emelt a hálóba a piros-kékek fiatal támadója. Ment előre az ESMTK, a játék nagyrészt az angyalföldiek tizenhatosának környékén zajlott, de mindig sikerült menteniük a vendégeknek. A legnagyobb helyzet Molnár János előtt adódott, lövését azonban szögletre tolta a Vasas kapusa.

– Az év utolsó hazai mérkőzésén győzelemmel szerettünk volna búcsúzni az erzsébeti közönségtől – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Nem játszottunk jól, és nagy egyéni hibák után két gólt is ajándékoztunk a Vasasnak. A második félidőben nagyot küzdöttünk az egyenlítésért, sajnos eredménytelenül. Akárcsak a kupameccsen, ezúttal sem volt sok lehetőségünk a frissítésre, az utóbbi hetekben szép lassan elfogytunk. Még három idegenbeli mérkőzés vár ránk az idén, remélem, a nehézségek dacára sikerül majd pontokkal hazatérni ezekről a kirándulásokról.

Az NB III Dél-keleti csoportjában második ESMTK legközelebb november 12-én, vasárnap 13 órakor a negyedik helyen álló Hódmezővásárhely vendége lesz.

 

Erzsébeti SMTK–Vasas II 1-2 (1-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Rédei, Tagai, Márton – Kovács B., Soós B. – Molnár J., Lucz (Helmich, 68.), Szűcs L. (Bán, 70.) – Wirth

G.: Lucz (27.)

 

Fotó: ESMTK Egyesület (Facebook)