Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 09. 12.

A nagy fölény nem ért győzelmet

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának legutóbbi fordulójában az Erzsébeti SMTK az újonc Gyöngyösi AK-hoz látogatott. A hazaiak egy szerencsés góllal szereztek vezetést, de hiába egyenlítettek gyorsan a piros-fehérek és játszottak végig fölényben, be kellett érniük egy ponttal.

Az erzsébetieknél ismét helyet kapott a kisebb sérülés után felépült Markovics Bence. A Kömlei Károly Sporttelep kitűnő talajú pályáján kezdettől fogva az ESMTK futballozott fölényben, és ha ziccere nem is, ígéretes támadása jó néhány volt az első félórában. Aztán egy balról jövő beadáshoz Markovics rosszul ért hozzá, és a labda a lábáról a hosszú sarokba perdült. Az öngól nem zavarta meg a piros-fehéreket, és még a szünet előtt egy szép akció végén egyenlítettek. Tóbiás Zsolt húzott el a bal oldalon, beadását Pölöskei Péter csúsztatta a bal sarokba.

A fordulást követően is jobbára a mieinknél volt a labda, és több gólszerzési lehetőség adódott előttük, de egyikből sem sikerült a Gyöngyös kapujába találni. A nagy akarás a vége felé már kapkodást eredményezett, így a területet átadó, kontrákra berendezkedő hevesiek otthon tartottak egy pontot.

– A játék képe alapján győznünk kellett volna, de hiába birtokoltuk jóval többet a labdát, a sok átlagos produkció kevés volt a győzelemhez, ezúttal hiányoztak a kiemelkedő egyéni teljesítmények – értékelte a mérkőzést Nagy Dániel, az Erzsébeti SMTK sportigazgatója. – Jó úton járunk, a csapat egységes, és remélem, ez a későbbi eredményekben is megmutatkozik majd.

Az ESMTK legközelebb szeptember 17-én, vasárnap 16.00-kor lép pályára az Ady Endre úton, ellenfele a Tiszafüredi VSE lesz.

 

Gyöngyösi AK–Erzsébeti SMTK 1-1 (1-1)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Pölöskei (Soós B., 76.), Mohácsik – Slezák (Lázár, 76.), Horváth L. (Nicsenko, 85.), Boda

G.: Pölöskei (40.)