Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 10. 22.

A nap, amikor semmi sem sikerült

Néha vannak olyan mérkőzések, amelyeken az az ember érzése, hogy akármeddig tarthatna a játék, akkor sem tudna gólt szerezni kedvenc csapata. Az Erzsébeti SMTK és a Debreceni EAC összecsapása az ilyen meccseket idézte, mert hiába tartották végig nagy nyomás alatt a piros-fehérek a vendégek kapuját, egy jól eltalált lövéssel a hajdúságiak elvitték a három pontot.

A több egykori NB I-es labdarúgót is felvonultató debreceni együttes ellen az első negyedórában mezőnyjátékot láthatott a közönség, majd egyre nagyobb fölénybe került az ESMTK. Igaz, a 12. percben egy kipattanó labdát mintegy 25 méterről a jobb felső sarokba bombázott a DEAC egyik korábbi élvonalbeli játékosa, de a „Liza” szurkolói biztosak voltak benne, hogy csapatuk megfordítja majd az állást.

Úgy tűnt nem is kell erre sokat várni, egymás után gördültek a veszélyes erzsébeti akciók, sőt, a kétszeres bajnok és egyszeres kupagyőztes, BL- és EL-tapasztalattal is rendelkező Nagy Zoltán a 34. percben megkapta második sárga lapját, így emberelőnybe került az ESMTK. A helyzetek azonban sorra kimaradtak, és a szünet, majd a második félidő elején a kettős csere sem segített a piros-fehéreknek. Az idő múlásával egyre görcsösebbé váltak a hazaiak, és bár voltak veszélyt hordozó támadásaik, nagy helyzetük már nem akadt. A debreceniek így egy pontos lövéssel győztesen hagyták el az Ady Endre úti stadiont.

– Ez volt az a mérkőzés, amelyen reggelig játszva sem tudtunk volna egyenlíteni – mondta Turi Zoltán, az Erzsébeti SMTK vezetőedzője. – Egész egyszerűen semmi nem sikerült ma nekünk, pedig a fiúk mindent megtettek a gólszerzés érdekében. Aztán ahogy az lenni szokott, mind inkább szenvedéssé vált a meccs. Bosszantó így kikapni.

A harmadik helyen álló ESMTK legközelebb október 28-án, vasárnap, 13.30-kor (Figyelem, aznap éjjel óraátállítás!) lép pályára Szolnokon, a Tiszaligeti Stadionban a Keleti csoport egyik legjobb csapata, az NB II-ből a nyáron kiesett, jelenleg éllovas Szolnoki MÁV ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Debreceni EAC 0-1 (0-1)

ESMTK: Bonica – Lázár, Markovics, Mohácsik (Szabó Á., 55.), Tóbiás – Slezák (Bartha R., 88.), Bányai, Túri D. – Kovács D., Horváth L. (Nagy R., 55.) Soós B.

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore