Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 08. 23.

A negyedik siker kapott gól nélkül

A labdarúgó NB III Közép csoportjában eddig öt fordulóra került sor. Az ESMTK négyszer győztesen hagyta el a pályát, és ezeken a meccseken egyetlen gólt sem tudtak lőni az ellenfelek, az augusztusi ünnepi hétvégén a Ceglédi VSE sem.

 

Nem könnyítette meg a csapatok dolgát az időjárás: a kezdés előtt, majd a mérkőzés alatt többször is esett az eső. Az égi áldás ellenére az Ady Endre úti pálya talaja nem volt mély.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, kisebb helyzetek mindkét oldalon adódtak. Alig telt el tíz perc, amikor Lucz Viktor térdét nyújtott lábbal megrúgta az egyik ceglédi játékos, a bíró sípja azonban néma maradt. Az ESMTK csatára bő tíz perc után cserét kért, nem tudta folytatni a meccset. Közvetlenül a szünet előtt előnybe kerültek a pesterzsébetiek. Kovács Dániel jobbról küldte a kapu elé a szögletet, a hosszú sarok közeléből Lipcsei Ádám középre fejelte a labdát, amelyet a Túri Dániel négy méterről a hálóba lőtt.

Hasonló volt a mérkőzés képe a második félidőben is, a mieink veszélyesebben támadtak, a vendégek pedig a hátrány dacára kivárásra játszottak, de próbálkozásaikat magabiztosan hárította az ESMTK védelme. Már túljártunk a 70. percen, amikor egy labdaszerzést követően Márton Dávid tört előre, jobbra passzolt Molnár Jánosnak, aki egyből középre ívelt, ahol a kimozduló ceglédi kapus elütötte fejelni készülő Wirth Dánielt. A tizenegyest Molnár János értékesítette. Nem sokkal később a mérkőzés talán legszebb erzsébeti támadása hozta meg a harmadik gólt. A jobb oldalon Molnár Róbert passzolt Kovács Dánielnek, ő indította Kovács Botondot, aki szép mozdulattal lekészítette a labdát Wirth Dánielnek, és támadónk 15-16 méterről, nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt. A hajrában egy kiállítás borzolta a hazai szurkolók és a szakmai stáb idegeit. A csereként beállt Horváth Levente négy perc alatt összeszedett két sárga lapot, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Az ESMTK összességében a negyedik, sorozatban a harmadik győzelmét aratta, és őrzi 3. helyét a tabellán.

– A csapat ismét nagyon fegyelmezetten, céltudatosan futballozott, ennek köszönhetjük az újabb három pontot – dicsérte együttesét Turi Zoltán vezetőedző. – Levente a végén nagy butaságot csinált, de azt azért el kell mondanom, hogy a meccs elején egy kirívóan durva, sérülést okozó ceglédi belépő még csak szabadrúgást sem ért a játékvezetőnél.

Az ESMTK legközelebb augusztus 27-én, szombaton 19 órakor Magyar Kupa-mérkőzésen lép pályára a REAC ellen a XV. kerületi Budai II László Stadionban.

 

Erzsébeti SMTK–Ceglédi VSE 3-0 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton – Kovács B., Slezák – Kovács D. (Horváth L., 82.), Szűcs L. (Sükösd, 64.), Molnár J. – Lucz (Wirth, 26.)

G.: Túri D. (45.), Molnár J. (73., 11-esből), Wirth (77.)

Kiállítva: Horváth L. (86.)

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore