Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 10. 10.

A Szolnokot is kiütötte az ESMTK

Továbbra is remek formában van az ESMTK NB III-as labdarúgócsapata. A piros-fehérek október 8-án a Szolnoki MÁV együttesét fogadták az Ady Endre úton, és sorozatban negyedik győzelmüket aratták, ezúttal négy góllal verték meg ellenfelüket.

Az ősziesre fordult, szeles időben már az első percben megszerezhette volna a vezetést az ESMTK. A bal oldalon Szűcs Levente és Wirth Dániel játszott össze, utóbbi 11 méteres lövését a vendégek kapusa lábbal védte. Támadásban maradt csapatunk, és még az első negyedórában siker koronázta erőfeszítéseit. A szolnoki térfél közepén labdát szereztek az erzsébetiek, Slezák Richárd passzolt Wirthhez, ő Soós Bencéhez továbbított, aki a tizenhatosról kilőtte a jobb alsó sarkot. Sok futás és párharc jellemezte a mérkőzést. A félidő közepén növelték előnyüket a piros-fehérek. Molnár János balról ívelte középre a megítélt szabadrúgást, a hosszú oldalon érkezett Wirth Dániel, és 8-9 méterről, kapásból a léc alá bombázott. Nem sokkal később Márton Dávid bedobását Kovács Botond emelte középre, Molnár J. pedig ajtó-ablak helyzetben, 12 méterről a léc fölé lőtt. Még a szünet előtt Molnár J. szögletét Tagai András sodorta közelről a kapuba, de a játékvezető kezezést látott, és érvénytelenítette a találatot.

A fordulás után rövid ideig aktívabban futballoztak a Tisza-partiak, de helyzetet nem tudtak kialakítani. Wirth Dániel viszont remekül ugratta ki Molnár Jánost, akinek 15 méteres lövése a kapu mellett zúgott el. Már túl jártunk a második játékrész felén, amikor egy újabb Szűcs–Wirth kombináció végén fiatal támadónk 16 méterről, nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt. Néhány perc múlva duplázott 18 esztendős játékosunk: egy szép jobb oldali akció futott a pályán, Molnár J. a 16-osról továbbtette a labdát Szűcsnek, aki kapásból, hét méterről a bal alsó sarokba vágta a negyedik erzsébeti gólt. A hátralévő időben előbb Molnár J., majd Kovács Botond kísérletét védte a vendégek kapusa, hátul pedig Molnár Tamás blokkolt jó ütemben egy szolnoki lövést.

– Felkészültünk a Szolnokból, és végig nagyon fegyelmezetten, gólra törően játszottunk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Gratulálok a csapatnak, látszott mindenkin, hogy akkor is az újabb találatra törekedett, amikor már kezünkben volt a betervezett három pont.

A második helyen álló, a legutóbbi négy győztes mérkőzésen tizenöt gólt szerző ESMTK október 15-én, vasárnap a százszázalékos Békéscsabához látogat, a Dél-Keleti csoport rangadója 15 órakor kezdődik a Kórház utcai stadionban.

 

Erzsébeti SMTK–Szolnoki MÁV 4-0- (2-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. (Helmich, 90.) – Molnár J. (Lucz, 83.), Soós B. (Rédei, 90.), Szűcs L. (Bán G., 87.) – Wirth

G.: Soós B. (13.), Wirth (24.), Szűcs L. (71., 79.)

 

Fotó: ESMTK Egyesület (Facebook)