Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 11. 26.

A végén jött a csattanó

Sorozatban negyedik győzelmét aratva zárta a 2018-as évet az Erzsébeti SMTK az NB III Keleti csoportjában. A piros-fehérek az esztendő utolsó mérkőzésén a Tállya vendégei voltak Ibrányban, és a hosszabbításban lőtt góllal hozták el a három pontot.

Kissé szomorúan készülődtek az ESMTK játékosai a tavaszi idényből előrehozott találkozóra, ugyanis a Cigándon hatalmas rúgást kapott támadó, a négy találattal a házi góllövőlista élén holtversenyben álló Soós Bence nem tudott pályára lépni, s még a kispadra sem ülhetett le. Aztán nagyon jókedvűek lettek, mert megérkezett az erzsébeti szurkolók egy lelkes csoportja, nagy meglepetést okozva ezzel a csapatnak. A Tállya őszi hazai mérkőzéseit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő Ibrányban játszotta, így az odautazás mind a csapat, mind a drukkerek számára komoly programot jelentett.

Az első félidőben nem sok említésre méltó történt. Mély talajú pályán, szemerkélő esőben feszültek egymásnak a felek, és a lassú, kényelmes tempó a durvaság határát súroló szabálytalanságoktól sem visszariadó tállyaiaknak kedvezett. Igazi helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, bár két alkalommal vitatható lest intett be a partjelző az erzsébeti akcióknál.

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző arra kérte fiait, hogy függetlenítsék magukat a hazaiak vídiakeménységű belépőitől, és gyorsítsák fel a játékot. Ennek megfelelően a második félidőt végigtámadták a piros-fehérek, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A játékrész közepén emberelőnybe került csapatunk, a Tállya cserejátékosa második sárga lapja után mehetett idő előtt zuhanyozni. Egy „videóbírós” jelenet is borzolta kedélyeket, egy 16-oson belüli kezezésgyanús szituációban maradt néma a játékvezető sípja. Aztán csak összejött egy ordító gólhelyzet, ám Nagy Richárd átadását Mohácsik Gábor középről, 10 méterről a kapu fölé lőtte. Már-már úgy tűnt, megszakad az utóbbi hetek győzelmi sorozata, de a 92. percben siker koronázta az ESMTK erőfeszítéseit. A tizenhatoson belül Túri Dániel elé került egy levágódó labda, ő pedig egy pattanás után, 14 méterről a jobb sarokba lőtt. A találat nemcsak a pályán, hanem a nézőtéren is nagy örömöt okozott az erzsébetiek körében.

– Először is szeretném megköszönni az óriási távolság ellenére bennünket elkísérő szurkolóknak, hogy a mérkőzés alatt végig lankadatlanul biztatták a csapatot, és természetesen az egész évi kiállásukat mellettünk – mondta Turi Zoltán. – Sajnos azt kaptuk, amit vártunk, a hazaiak szó szerint ütötték-vágták a futballistáinkat, és a játékvezető nem lépett fel kellően ez ellen. A gyenge első félidő után a folytatásban már úgy játszottunk, ahogy az elvárható volt, bár előfordultak pontatlanságok, és ha nehezen is, de begyötörtük a győztes gólt.

A szezon ezzel befejeződött, 18 mérkőzés után az ESMTK 36 ponttal a második helyen áll a Keleti csoportban, két ponttal az éllovas Szolnoki MÁV mögött és öttel a harmadik Jászberény előtt.

 

Tállya KSE–Erzsébeti SMTK 0-1 (0-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Túri D., Bányai (Mohácsik, 70.), Slezák – Kovács D. (Keményffy, 86.), Horváth L. (Nagy R., 61.), Bartha R.

G.: Túri D. (92.)