Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 04. 09.

Az első vereség idegenben

Akárcsak egy héttel korábban, április 7-én is meddő fölényben játszott az Erzsébeti SMTK. A múltkorihoz hasonlóan Sényőn szintén elég volt egyetlen kihagyás, és ez ismét azt eredményezte, hogy pont nélkül maradt csapatunk. Vendégként ebben a bajnokságban először.

Három játékosát is sérülés miatt volt kénytelen nélkülözni Sényőn Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. Slezák Richárd még két hete, Tiszaújvárosban szenvedett lábujjtörést, Privigyei Ádámot legutóbb taposták meg úgy, hogy eltörött a keze, meg is kellett műteni, Tóbiás Zsoltot pedig fejbe rúgták, neki az orra és az arca bánta a durva belépőt.

Kulturált körülmények között, kissé egyenetlen talajú pályán a hazaiak a várakozásoknak megfelelően visszahúzódtak a saját térfelükre, és a kontrákban reménykedtek. Lendületesen kezdett az ESMTK, de az utolsó passzok most sem sikerültek. Nagy Richárd 18 méteres szabadrúgásánál centik hiányoztak csupán a gólhoz. Még fél óra sem telt el, amikor Túri Dánielt húzódás miatt kellett lecserélni. A szünet előtt nem sokkal egy beadás után a fejest még bravúrral hárította Papp Botond, de a kipattanót a hálóba vágta a sényőiek gólerős támadója.

A második félidőben hasonló volt a játék képe. A Sényő a kapujától 30-35 méterre élő falat vont az erzsébetiek elé, akik átlövésekkel próbálkoztak, de mind ezek, mind a közelebbi kísérletek eredménytelenek maradtak. A hazai kontrák veszélyesek voltak, de újabb gól ezekből sem született. Így akárcsak tavaly ősszel, az idén tavasszal is a Sényő nyerte a két csapat csatáját. A piros-fehérek most először szenvedtek vereséget idegenben.

– Azt kaptuk a hazaiaktól, amit vártunk, és sérülésektől sújtva is szinte végigtámadtuk a mérkőzést – mondta Turi Zoltán. – A gólt egy olyan szituációból kaptuk, amelyre készültünk, mégsem tudtuk megoldani a helyzetet. Meghatározó játékosaink dőltek ki, a rutinosabbak hiánya sajnos sokat számított.

Az ESMTK legközelebb április 14-én, vasárnap 16 órakor lép pályára az Ady Endre úti stadionban, ellenfele a Gyöngyös lesz.     

 

Sényő–Erzsébeti SMTK 1-0 (1-0)

ESMTK: Papp B. – Nagy M., Markovics, Túri D. (Bányai, 28.), Lázár – Szabó Á., Mohácsik, Soós B., Bartha R. (Boda, 66.) – Kovács D., Nagy R. (Horváth L., 54.)

fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/