Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 04. 02.

Az MTK is fejet hajtott

Akárcsak három nappal korábban, március utolsó szerdáján is egy góllal győzte le az Erzsébeti SMTK egy magasabb osztályban játszó klub második csapatát. Ezúttal a hajrában esett találattal szerezték meg a három pontot a piros-fehérek az MTK ellen.

 

A zuglói Lantos Mihály Sportközpontban az MTK II együttese öt olyan játékossal megerősítve lépett pályára, akik tagjai az élvonalba igyekvő kék-fehérek első csapata keretének. Az erzsébetieknél ismét a kezdőben kapott helyet a legutóbb eltiltás miatt hiányzó Soós Bence.

A mérkőzés elején inkább a hazaiak veszélyeztettek, majd az első negyedóra végén Soós Bence 25 méteres lövését csak másodszorra tudta megfogni az MTK kapusa. Néhány perccel később egy szöglet után Molnár Tamás fejelt hat méterről, de a vendéglátók portása védett. Félóra elteltével Molnár János tüzelt kapásból, 15 méterről a léc fölé. A félidő utolsó tíz percében kétszer is Jeszenszky Ádámnak kellett hárítania a kék-fehérek próbálkozásait.

A fordulás után is kiegyenlített összecsapást láthatott a közönség. Előbb ismét Jeszenszkynek akadt dolga, majd a túloldalon Soós B. lőtt kevéssel a kapu fölé. Ismét a hazaiak következtek, egy távoli lövés alig szállt el a léc fölött, aztán egy jobb oldali szabadrúgás után Molnár T. közeli fejese a földről a kapu fölé pattant. A hajrában megszületett a találkozó egyetlen gólja, és ennek az erzsébetiek örülhettek. Nem sokkal korábban csereként beállt Kovács Dániel szerzett labdát az MTK térfelén, előbb kicselezte a kifutó kapust, majd a rátámadó védőt is, és a hálóba emelt. A hátralévő időben küzdöttek az egyenlítést a hazaiak, ám Jeszenszky ismét a helyén volt.

Az ESMTK legközelebb április 2-án, vasárnap 16 órakor az Ady Endre úton lép pályára, csapatunk a Ferencváros II együttesét fogadja.

 

MTK Budapest II–Erzsébeti SMTK 0-1 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Lipcsei Á., Márton – Túri D., Slezák (Ferkel, 53.) – Molnár J. (Kovács D., 81.), Soós B., Sükösd (Szűcs L., 46.) – Wirth (Lucz, 69.)

G.: Kovács D. (86.)

 

Fotó: https://www.mtkbudapest.hu/hu