Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 11. 29.

Az MTK sem úszta meg Erzsébeten

Ha nem az eredetileg kiírt időpontban, akkor később győzünk – vélhették csapatuk őszi hazai teljesítménye alapján az erzsébeti szurkolók a korábbról elhalasztott ESMTK–MTK Budapest II NB III-as labdarúgó-mérkőzés előtt. A piros-fehérek nem okoztak csalódást, jó játékkal nyertek.

A szerdán, kora délután lejátszott meccset belépőjegy nélkül tekinthették meg a futballkedvelők. Az időjárás megkegyelmezett a csapatoknak, nem esett se hó, se eső, és az utóbbi napokban tapasztaltak ellenére egészen jó talajú pálya fogadta a két együttest. Először volt a kezdőcsapat tagja Nicsenko Igor, hiányzott viszont Mohácsik Gábor.

Az első tíz perc kiegyenlített játéka után magához ragadta a kezdeményezést az ESMTK. Előbb a kilépő Pölöskei Péter elől tisztáztak a vendégvédők, majd Slezák Richárd lövését hárította az MTK kapusa. A 16. percben azonban már ő sem tudta megakadályozni, hogy vezetést szerezzen csapatunk. Tóbiás Zsolt ment el a bal oldalon, jól ívelt középre, és Nicsenko hat méterről a hosszú alsó sarokba fejelt. A folytatásban Pölöskei közeli fejesének és Boda József távoli bombájának tapsolhattak a hazai drukkerek, mindkét próbálkozás kevéssel kerülte el a kaput.

A második félidő kezdetén egyperces gyászszünettel emlékeztek a jelenlevők a 77 esztendős korában elhunyt egykori erzsébeti utánpótlásedzőre, id. Kalvach Józsefre. Ha látta volna, ő is örült volna a nem sokkal később született újabb ESMTK-gólnak. Soós Bence indította a jobb oldalon Pölöskeit, aki középre adott, és a rövid sarokra érkező Nicsenko hat méterről, laposan a hálóba lőtt. Boda kapott egy csomagot hátulról, ápolni is kellett, majd tíz perccel később nemes bosszút állt. Privigyei Ádám emelt az MTK-védelem mögé, Boda beindult, és a bizonytalankodó védők között lecsapott a labdára, majd a kapus mellett elpöckölte – ez volt a harmadik erzsébeti találat. Később Slezák fejesét védte bravúrral a kék-fehérek hálóőre, majd Pölöskei bólintott alig a léc fölé. A vendégek a tizenhatoson kívülről megeresztett lövésekkel próbálkoztak, de Bonica Sebastiannak ezek nem okoztak nehézséget, mindig magabiztosan hárított.

– Teljesen megérdemelten győztünk ilyen különbséggel – dicsérte csapatát Turi Zoltán vezetőedző. – Jól játszottunk, a gólokon kívül több nagy helyzetünk volt, és megakadályoztuk, hogy az MTK a kapunk közelébe jusson.

A 2017-es év ezzel véget ért az Ady Endre úton. Ezúton is köszönetet mondunk az ESMTK Szurkolóinak Baráti Körének, hogy a (főleg) hazai mérkőzéseken készített fotóikkal illusztrálhattuk a beszámolókat.

Bár mind az Erzsébeti SMTK, mind a Diósgyőr kérelmezte az MLSZ-nél, hogy a vasárnap, a kazincbarcikai Pete András Stadionban a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt mérkőzést jövőre játsszák le, a szövetség illetékesei ezt figyelmen kívül hagyták. A versenybizottság kötelezte a csapatokat, hogy december 3-án, vasárnap lépjenek pályára, így 13 órakor ismét Kazincbarcikán találkozik a két együttes.

 

Erzsébeti SMTK–MTK Budapest II 3-0 (1-0)

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Soós B. (Lázár, 77.), Slezák – Nicsenko (Horváth L., 87.), Pölöskei, Boda

G.: Nicsenko (16., 52.), Boda (70).