Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 05. 11.

Bravúros győzelem a Fradi ellen

Az előző heti kozármislenyi kiütéses vereség után bravúros győzelmet aratott az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata. A piros-fehérek jó játékkal múlták felül a Ferencváros II együttesét az Ady Endre úton.

Az utóbbi hetei rossz hírei után végre valami jóval is tudott szolgálni Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. Sérülése után visszatért a csapatba a védő Póti Krisztián és a csatár Horváth Levente, és mindketten a kezdő tizenegyben kaptak helyet. Hosszú idő elteltével ismét lehettek szurkolók a stadionban – védettségi igazolvánnyal –, és nekik köszönhetően újra futballmeccs-hangulat kerekedett Pesterzsébeten.

Alig telt el pár perc, és máris hazai gólnak örülhettek. A bal oldalon Slezák Richárd húzott a kapu felé, Soós Bence felé passzolt, aki 14 méterről úgy lőtt a hosszú felső sarokba, hogy a labda megpattant egy ferencvárosi védőn. A mozdulat után az ESMTK 19-ese a bokáját fájlalta, és bár megpróbálkozott a további játékkal, hamarosan cserét kért. A félidő közepén a Fradi amerikai szélsője, Jones nekifutott a 16-oson belül Lipcsei Ádámnak, majd a földre esett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit értékesítettek a zöld-fehérek. Nem sokkal később újra az erzsébetieknél volt az előny. Nagy Martin indította a jobb oldalon Kovács Dánielt, aki 14-15 méterről, ballal a jobb felső sarokba lőtt. A szünetig kétszer is a gólvonalról (vagy mögüle?) vágták ki a vendégek a labdát, így maradt a 2-1.

A fordulást követően is veszélyesebben futballozott az ESMTK, Horváth Levente, Póti Krisztián és Túri Dániel kísérletét is bravúrral hárította a Fradi kapusa. Az FTC is vezetett ígéretes támadásokat, de Menczeles Ivánnak nem kellett nagyot védenie. A lefújáskor joggal örülhettek a piros-fehérek a bent és a kerítésen kívül szurkolókkal együtt.

– A múlt heti fiaskó után megbeszéltük, amit meg kellett, és mindenki tisztában volt azzal, hogy mit kell tennie – mondta Turi Zoltán. – Végig szervezetten védekeztünk, adódó lehetőségeinkből pedig kettőt kihasználtunk, és megérdemelten győztük le a Fradi kettőt, gratulálok a fiúknak.

Az ESMTK folytatja az „NB I-es” sorozatát, legközelebb május 12-én, szerdán 17.30-kor Pakson lép pályára a Tolna megyeiek második csapata ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Ferencváros II 2-1 (2-1)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Póti (Lázár, 60.), Lipcsei Á., Tóbiás – Kovács B., Túri D., Slezák – Soós B. (Kozma R., 10.), Horváth L. (Horváth R., 76.), Kovács D.

G.: Soós B. (5.), Kovács D. (29.)