Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 09. 21.

Búcsú a kupától

A Magyar Kupa főtáblájának 1. fordulójában az Erzsébeti SMTK a szintén NB III-as, a Keleti csoportban szereplő Tállya együttesét fogadta az Ady Endre úton. A piros-fehérek több helyzetet is kihagytak, míg a vendégek éltek lehetőségeikkel, és győztesen távoztak.

 

Tizenöt nap alatt már az ötödik tétmérkőzését játszotta az ESMTK, ráadásul összeállítását gyakran az határozta meg, kik vannak bevethető állapotban. A harmadosztályban egy ilyen program nagyon megterhelő, ezért a Tállya elleni Magyar Kupa-mérkőzésre olyan csapatot küldött pályára Turi Zoltán vezetőedző, amelyből öt alapember hiányzott, ám hangsúlyozta, így is továbbjutást vár az együttestől.

Mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó, majd a 12. percben egy vendégakció során a tizenhatoson belül összeakadt Mogyorósi Viktor és a tállyai csatár lába, így büntetőhöz jutottak a zempléniek. Papp Botond azonban jól érezte az irányt, és a kiütötte a bal sarokba tartó labdát. Kisebb lehetőségek adódtak mindkét oldalon, elsősorban egymás hibáiból éltek a csapatok. Egy balról érkező beadásnál Lázár Benjamin került nagy helyzetbe, de a kimozduló kapusba lőtt.

A fordulást követően Soós Bence játszott össze Kovács Dániellel, lövését nagy bravúrral tolta szögletre a vendégek kapusa. A tállyaiak következő próbálkozása viszont góllal végződött, majd a partjelző beintésére az állítólagos kezezés miatt ismét tizenegyest rúghatott az ellenfél, és ezúttal jobban célzott a kijelölt játékos. Turi Zoltán nagyjából egy órai futball után tervezte a cseréket, igaz, nem kétgólos hátrányban. A változtatásoknak is köszönhetően feljavult az erzsébetiek támadójátéka. A beállt Járvás Zoltán lendületet adott a csapatnak, és előbb a kapufát találta, majd egy szép cselt követően a kapus védte a lövését, harmadszorra azonban kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és szépített. A piros-fehérek próbálkoztak az egyenlítéssel, a legközelebb Lipcsei Ádám állt hozzá, aki egy szöglet után négy méterről a léc fölé lőtt. Aztán ahogy ilyenkor gyakran megesik, a hajrában egy kontrából a rivális szerzett újabb gólt, eldöntve ezzel a mérkőzést és a továbbjutás kérdését.

– Csalódást okozott számomra az eredmény, még akkor is, ha ilyen összetételben még soha nem játszott a csapat – mondta Turi Zoltán. – Hátul nagyon bizonytalanok voltunk, elöl pedig sorra kihagytuk a helyzeteinket. Bosszant a vereség, szerettünk volna továbbjutni.

Az ESMTK legközelebb szeptember 27-én, vasárnap 16 órakor játszik, csapatunk bajnoki mérkőzésen a Dabas-Gyón FC vendége lesz a gyóni városrészben, a Tatárszentgyörgyi úton található sporttelepen.

 

Erzsébeti SMTK–Tállya KSE 1-3 (0-0)

ESMTK: Papp B. – Mogyorósi, Nagy M. (Túri D., 56.), Lipcsei, Dankó – Lázár, Fehér I. – Slezák, Soós B. (Járvás, 56.), Kovács D. – Komiszár (Horváth L., 56.)

G.: Járvás (74.)