Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 08. 12.

Döntetlen a bajnok otthonában

Augusztus 11-én, a labdarúgó NB III Közép csoportjának második fordulójában az előző kiírás bajnokához, az Iváncsához utazott az Erzsébeti SMTK. A fővárosi piros-fehérek a mérkőzés nagy részében veszélyesebben játszottak, és a helyzetek alapján közelebb álltak a győzelemhez.

A házigazda együttes megnyerte ugyan a 2020–21-es bajnokságot, de anyagi okok miatt nem kért NB II-es licencet, így továbbra is a harmadosztályban szerepel. Az erzsébetieknél Póti Krisztián sérülés miatt hiányzott a keretből.

Hiába a fél 6-os kezdés, kánikulában indult útjára a labda az iváncsai sporttelepen. Az első félidőben többnyire az erzsébetiek akarata érvényesült, irányították a mérkőzést, és több nagy lehetőség is adódott előttük, ám Horváth Levente és Molnár János sem tudott a hálóba találni, Soós Bence 16 méteres lövése pedig a felső lécről vágódott vissza. Az utolsó tíz percben az iváncsaiak beszorították az ESMTK-t, és az egyik akció végén Jeszenszky Ádám bravúros védéssel akadályozta meg a hazai gólt.

A szünet után hosszú ideig a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, aztán félóra elteltével a tiszta fehérben játszó erzsébetiek többször is eldönthették volna a három pont sorsát. Ám egyszer az utolsó átadásba hiba csúszott, majd Túri Dániel passza után Soós Bence rontott ziccerben, Lázár pedig 14 méterről nem találta el a kaput, így ezúttal is gól nélküli döntetlennel zárult az ESMTK meccse.

– Nem vagyok elégedetlen a pontszerzéssel, de van bennem egy kis hiányérzet – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Nagy küzdelmet vívtunk a jó erőkből álló hazaiakkal, és ha jobban összpontosítunk a kapujuk előtt, visszavághattunk volna az előző évadban elszenvedett két vereségért.

Az ESMTK legközelebb augusztus 15-én, vasárnap 17.30-kor lép pályára, csapatunk az Ady Endre úti stadionban az MTK II együttesét látja vendégül. Belépés továbbra is csak a védettségi igazolvány vagy a védettséget igazoló telefonos applikáció és a személyi igazolvány együttes felmutatásával lehetséges!

 

Iváncsa KSE–Erzsébeti SMTK 0-0

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Markovics, Száhl, Tóbiás – Túri D., Kovács B. – Molnár J. (Lázár, 72.), Soós B. (Horváth R., 92.), Szabó L. (Lucz, 58.) – Horváth L. (Slezák, 58.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore