Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 07. 06.

Döntetlen Budaörsön

Az új idényre való felkészülés első szakaszát a Budaörs elleni mérkőzéssel zárta az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata. A piros-fehérek 1-1-es döntetlent értek el másodosztályú ellenfelükkel szemben.

 

Az ESMTK Turi Zoltán vezetőedző irányításával június 21. óta készül a 2021–22-es évadra az Ady Endre úti stadionban. A keretben újabb változások történtek a legutóbb közöltekhez képest. Két év után visszatért Pesterzsébetre a védőként és középpályásként is bevethető Markovics Bence, aki augusztusban lesz 24 esztendős, és piros-fehérbe öltözött a legutóbb a Paks II csapatában szereplő jobb oldali védő, 20 éves Delea Zsombor.

Az első két hét lezárásaként az NB II-es Budaörssel játszott felkészülési meccset idegenben az ESMTK. Az első félidőben a hazai zöld-fehérek megszerezték a vezetést, a szünet után, az 59. percben azonban egy szép támadás végén Slezák Richárd egyenlített. Több gól már nem esett, így csapatunk első mérkőzése döntetlenül zárult.

A találkozón először lépett pályára a felnőtt együttesben a klub saját nevelésű labdarúgója, Szűcs Levente. A jó felépítésű fiatalember augusztusban lesz 16 éves, és az első csapattal edz.

Harót János, az ESMTK elnöke elmondta, hogy még szeretnének két-három új játékost igazolni, természetesen addig nyújtózva, amíg a takaró, azaz a klub költségvetése ér. A koronavírus-járvány idején hosszú ideig bevételek nélkül maradt az egyesület, de némi megszorítással sikerült minden alkalmazottat megtartani, és ez az újrainduláskor is nagyon fontosnak bizonyult.

Ami a csapatot illeti, legközelebb július 7-én, szerdán 18 órakor az NB III-as Eger ellen játszik az Ady Endre úton. Ugyanitt lesz szombaton délelőtt 11-kor a szintén harmadosztályú Bicske vár a piros-fehérekre. Mindkét összecsapás zárt kapus lesz.

 

Fotó: https://www.facebook.com/BSC1924, https://www.facebook.com/esmtkup