Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2018. 04. 29.

Döntetlen Cigándon

Újabb kelet-magyarországi kirándulás várt az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapatára. Félóra elteltével a Cigánd szerzett vezetést büntetőből, majd nem sokkal később egyenlítettek a piros-fehérek, és bár az utolsó 20-25 percben nagy fölényben játszottak, nem sikerült kiharcolniuk a győzelmet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határán, a Tiszánál fekvő Cigándon jó körülmények várták a mérkőző feleket. A hosszú utazás kissé megviselte az erzsébetieket, az első félidőben nem sok veszélyt jelentettek a hazaiak kapujára. Fél órája játszottak a csapatok, amikor Pölöskei Péter megmozdulását szabálytalannak ítélte meg a játékvezető, és a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt az ellenkező irányba mozduló Bonica Sebastian mellett a bal sarokba lőtte a cigándiak játékosa. Ahogy a semmiből jött a hazaiak gólja, ugyan úgy váratlanul egyenlítettek a piros-fehérek is. Egy védelmi hiba után Lázár Benjamin elé került a labda, és ő tíz méterről a hálóba talált.

A második félidőben már egy rendezettebb ESMTK-t láthattak a nézők. Fokozatosan egyre nagyobb fölénybe kerültek az erzsébetiek, különösen az utolsó 20-25 percben gyakoroltak komolyabb nyomást a cigándi kapura. Ennek ellenére nagy helyzetbe nem tudtak kerülni, beívelésekkel, pontrúgásokkal próbáltak veszélyt teremteni. Mintegy tíz perccel a vége előtt a kiugróLázárt hátulról buktatták még a tizenhatos vonala előtt, a bíró sípja azonban néma maradt.

– Gyengébb első félidő után a másodikban már egyértelmű volt, hogy melyik a jobb csapat, de fölényünket nem tudtuk gólra váltani – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Sajnos a játékvezető partner volt a hazaiak időhúzásához, és sovány vigasz, hogy a lefújás után elismerte, hibázott, amikor nem fújta le a Lázárral szemben elkövetett durva szabálytalanságot.

 

Cigánd SE–Erzsébeti SMTK 1-1 (1-1)

ESMTK: Bonica – Privigyei, Madarász, Markovics, Tóbiás – Bányai, Pölöslei, Mohácsik (Slezák, 46.) – Lázár, Soós B., Horváth L. (Nicsenko, 64.)

G.: Lázár (35.)