Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 02. 09.

Dráma a bravúr kapujában

Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata február második szerdáján kiejtse a Magyar Kupából az NB I-ben a harmadik helyen álló Kisvárdát. A rendes játékidő nem hozott gólt, és egészen a 123. percig 0-0-t mutatott az eredményjelző. Ám ekkor balszerencsés öngóllal megszerezte a nyolc közé jutást jelentő találatot az élvonalbeli gárda.

Két NB II-es csapaton már túljutott az ESMTK 2022–23-as Magyar Kupában, a februári idénynyitón azonban az előzőeknél jóval erősebb ellenfél várt az erzsébetiekre. Az NB I előző évadának ezüstérmese, a jelenleg harmadik helyezett Kisvárda érkezett az Ady Endre útra, ahol a hétköznap kora délutáni kezdés ellenére szép számú közönség gyűlt össze.

Az első említésre méltó helyzet a tiszta fehérben pályára lépett vendégek előtt adódott – a várdaiak kezdőcsapatában csak három magyarországi labdarúgó volt –, a 21. percben egy bal oldali akció végén eleresztett lövést védett lábbal Jeszenszky Ádám. Ezután mindkét kapu előtt elsősorban beadásokkal próbáltak zavart kelteni a csapatok, de komoly lehetőség nem alakult ki.

A fordulást követően is fegyelmezetten futballoztak a tiszta pirosban játszó erzsébetiek, nem engedték kibontakozni első osztályú riválisukat, és a szabolcsiak lövései rendre célt tévesztettek. A 71. percben ismét Jeszenszkynek akadt dolga, egy húszméteres lövést hárított a bal saroknál. Tíz perccel később Molnár Róbert szabadrúgása után az ötösön Wirth Dániel elé került labda, lövését azonban védte a Kisvárda kimozduló kapusa. A 88. percben már ő sem segíthetett volna, de Lucz Viktor tizenhatosról küldött lövése néhány centivel elment a bal alsó sarok mellett.

A hosszabbítás első felében, a 99. percben Jeszenszky leért egy hatméteres lapos lövésre, így továbbra sem változott az állás. A 117. minutumban egy ütközést követően Slezák Richárd maradt lent a gyepen, csak hosszas ápolás után tudta folytatni a játékot. Már mindenki a 11-esekre készült, ám a 123. percben egy balszerencsés mozdulat eldöntötte a mérkőzés és a továbbjutás sorsát. Az ESMTK tizenhatosánál történt vitatható belépő után a jobb oldalon támadtak a várdaiak, a laposan középre küldött labda pedig a mögötte érkező csatár elől menteni igyekvő Molnár Tamás lábáról a bal alsó sarokba vágódott.

A lefújás után Turi Zoltán vezetőedző joggal volt bosszús, mert a hazaiak nagy küzdelemre késztették az NB I-es Kisvárdát, és tizenegyesekkel akár ki is üthették volna a kupából. A vendégek trénere dicsérte játékukért az erzsébetieket, sőt az egyik közösségi oldalon még szabolcsi szurkolók is elismerően írtak csapatunkról – ezért azonban nem járt továbbjutás.

Sok ideje nem lesz pihenni az ESMTK-nak, együttesünk vasárnap már az NB III első „tavaszi” fordulójában lép pályára. Ezúttal a Közép csoport éllovasát, az Iváncsát fogadják a piros-fehérek az Ady Endre úton, a találkozó 14 órakor kezdődik.

 

Erzsébeti SMTK–Kisvárda 0-1 (0-0, 0-0, 0-0), h. u.

Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Lipcsei Á., Márton D. – Molnár J. (Kovács D., 66.), Túri, Slezák – Ferkel (Lucz, 56.), Wirth (Sükösd, 104.), Soós B. (Boda J., 96.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore