Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 05. 07.

Dráma a hosszabbításban

Május első bajnoki mérkőzésén helyzetei alapján gólokkal kellett volna nyernie az Erzsébeti SMTK-nak Debrecenben a DEAC ellen, ám csak a ráadásban került be a labda a hazai kapuba. Mégsem hozta el a három pontot csapatunk, mert az utolsó pillanatokban a semmiből egyenlítettek a hajdúságiak.

Nagy lendülettel kezdtek az erzsébetiek, egyre-másra alakították ki a helyzeteket a DEAC kapuja előtt, de hiába voltak ziccerek is, gól nem született egyik lehetőségből sem. A debreceni kapus ihletett formában védett, s ha már ő sem tudott hárítani, megtette azt kapufa. A mérkőzés túlnyomó részében a piros-fehérek óriási fölényben futballoztak, a hazaiak csak néha lépték át a felezővonalat, viszont ennél gyakrabban a sportszerűség határait. Bár a sárga lapok elosztása nem ezt mutatja (4-4), sokszor kíméletlenül próbálták meg akadályozni az ESMTK játékosait.

A találkozó bírója három perc hosszabbítást jelzett, és nem sokkal a rendes játékidő lejárta után végre siker koronázta az erzsébetiek törekvéseit. Egy szép támadás végén Boda József a jobbösszekötő helyéről, a tizenhatosról nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba. Semmi sem utalt arra, hogy ez nem a győzelmet jelenti majd. Aztán a 93. percben egy nagy bedobás után az egyik debreceni játékos elé pattant a labda, aki hat méterről egyenlített.

Ez a pontvesztés azért is fájdalmas, mert az éllovas Szolnoki MÁV otthon játszott döntetlent a DVTK II-vel, így győzelem esetén két pontra csökkent volna az ESMTK hátránya.

– Senkit nem tudok elmarasztalni, nagyon sokat tettek a fiúk azért, hogy nyerjünk, de ezen a meccsen a szerencse nem velünk volt – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A debreceni kapus élete meccsét játszotta, és ennyi kapufát két mérkőzésen is ritkán lő egy csapat. Sajnos a hazaiak meglehetősen durván „futballoztak”, és ebben partner volt a színvonaltalanul bíráskodó játékvezető. Annak örülhetünk, hogy nem gyarapodott a sérültek névsora. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de a Szolnok ellen mindenki teljes erővel készül.

A hétvégén csúcsrangadót rendeznek Pesterzsébeten. Az ESMTK május 12-én, vasárnap 17 órakor a listavezető Szolnoki MÁV együttesét fogadja az Ady Endre úton.

 

Debreceni EAC–Erzsébeti SMTK 1-1 (0-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Nagy M., Markovics, Tóbiás – Szabó Á., Mohácsik, Karacs – Bartha R. (Kovács D., 84.), Horváth L. (Nagy R., 75.), Boda

G.: Boda (91.)

fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/