Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 03. 18.

Drámai hajrá, pontszerzéssel

A két csapat helyezése alapján rangadónak indult az ESMTK és a Putnok összecsapása az Ady Endre úton, de egy alacsony színvonalú mérkőzés kerekedett belőle, szerencsés erzsébeti pontszerzéssel.

A forduló előtt az NB III Keleti csoportjában listavezető ESMTK a negyedik helyen álló Putnok együttesét fogadta. Ragyogó napsütésben, kellemes tavaszi időben kezdődött a találkozó. A mérkőzés lényegében az erzsébetiek meddő fölényének jegyében zajlott, a vendégek a védekezésre koncentráltak, és gyors kontrákkal próbáltak zavart okozni a hazaiaknak. A kapuk nemigen forogtak veszélyben, komoly helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.

A szünetben sérülés miatt Soós Bencét Bányai Róbertet váltotta, majd negyedórai játék után a legutóbb kétszer is a hosszabbításban gólt szerző Nagy Richárd szintén pályára lépett. A félidő közepén egy erzsébeti pontrúgás után a putnokiak gyors ellentámadást vezettek, és a létszámfölényes szituációt gólra váltották. Tíz perccel később egy újabb kontra végén másodszor is betaláltak az ESMTK kapujába a vendégek. A középkezdés után nem sokkal a putnoki gólszerzőt utolsó emberként döngölte a földbe Markovics Bence, joggal kapott piros lapot. Alig egy perc volt már csak hátra a rendes játékidőből, amikor egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Lázár Benjamin lőtt 13 méterről a hálóba. Rohamozott az ESMTK, és a 95. percben sikerült az egyenlítés. Egy szögletet követően Szabó Ádámhoz került a kipattanó labda, aki 12 méterről, ballal a jobb felső sarokba vágta.

– Nehéz ezt a mérkőzést értékelni, az egyetlen pozitívum, hogy kétgólos hátrányból pontot szereztünk – mondta bosszúsan Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – Mindkét csapat gyengén futballozott, alacsony színvonalú, ritmustalan meccset láthattak a nézők. Nem tudom, mi okozta ezt, de ennyi pontatlanságot nagyon ritkán tapasztalni a mi mérkőzésünkön. Mentünk előre, különösebb elképzelés nélkül. Remélem, ez volt a tavaszi mélypont, és legközelebb már az igazi ESMTK-t látom játszani.

A második helyre visszacsúszó csapatunk a 20. fordulóban március 23-án, szombaton 15 órakor Tiszaújvárosban lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Putnok FC 2-2 (0-0)

ESMTK: Papp B. – Lázár, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bartha R., Szabó Á., Mohácsik (Karacs P., 75.), Soós B. (Bányai, 46.) – Kovács D., Horváth L. (Nagy R., 59.)

G.: Lázár (89.), Szabó Á. (95.)

 

fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/