Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 11. 30.

Egy bombagól döntött Pakson

A labdarúgó NB III őszi idényének zárómérkőzését Pakson játszotta november utolsó vasárnapján az Erzsébeti SMTK a PFC II csapata ellen. Hiába játszottak jól a piros-fehérek, nem tudták bevenni a hazaiak kapuját, akik egy jól eltalált lövésből szerzett góllal otthon tartották a három pontot.

Az erzsébetieknél négyen is hiányoztak a megszokott csapatból, Póti Krisztián és Horváth Levente sérülés, Kovács Botond és Soós Bence pedig eltiltás miatt. A paksiak kezdő tizenegyében viszont négy, jelentős NB I-es tapasztalattal rendelkező labdarúgó is helyet kapott.

Jó időben, jól előkészített pályán feszült egymásnak a két gárda, bátran igyekeztek futballozni. Már a 10. percben vezethetett volna az ESMTK, ha Horváth Richárd hét méterről nem a PFC kapusát találja el. Jó iramban zajlott a játék, hol az egyik, hol a másik oldalon próbáltak helyzetet kialakítani a csapatok. Aztán a 25. percben helyzet nélkül került előnybe a Paks. A közel száz élvonalbeli meccset maga mögött tudó Kesztyűs Barna átvett egy passzt az erzsébeti kaputól 25 méterre a jobbösszekötő helyén, majd hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba. Még a szünet előtt egyenlíthetett volna a „Liza”, de Túri Dániel egy szabadrúgás után, 15 méterről centikkel lőtt a kapu mellé.

A fordulást követően is nyíltan futballozott mindkét együttes, és paksi kísérletek után egy ideig beszorította vetélytársát az ESMTK. Molnár János 12-13 méteres lövése kevéssel kerülte el a kaput.

– Az eredmény nem ad reális képet a meccsen történtekről – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Nem játszottunk rosszul, sokat tettünk a pontszerzésért, nem érdemeltünk vereséget. Bosszantó, hogy ismét a semmiből rúgott gólt az ellenfél.

Sovány vigasz, hogy a paksi edző is dicsérte az erzsébetieket: „Egy roppant szervezett csapatot sikerült legyőznünk hatalmas küzdelemben.”

Az ESMTK a 2021-es év utolsó mérkőzését december 5-én, vasárnap 13 órakor játssza Dabason, csapatunk az előrehozott első tavaszi fordulóban a Dabas-Gyón FC vendége lesz.

 

Paksi FC II–Erzsébeti SMTK 1-0 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Markovics, Száhl, Tóbiás – Molnár J., Túri D., Slezák, Horváth R. (Szabó L., 75.) – Szilágyi P., Lucz

 

https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore