Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 03. 22.

Egy villanás döntött Kozármislenyben

Bár több helyzete volt a Közép csoport éllovasa, a Kozásmisleny pályáján az ESMTK-nak, ezúttal sem talált a kapuba, míg a listavezető egy szép egyéni akcióval otthon tartotta a három pontot.

 

A Pécs melletti Kozármisleny gárdája – amely vállaltan a bajnoki címre tör – veretlenül várta az ESMTK elleni összecsapást. Mindkét együttes harciasan játszott, a párharcokban nem kímélték egymást a felek. Az előjelek ellenére az első félidőben jobban futballoztak az erzsébetiek, több gólszerzési lehetőségük is akadt. A játékrész közepén Molnár János 15-16 méteres, jobb sarokba tartó lövését bravúrral tolta ki a hazaiak kapusa. Tíz perccel a szünet előtt a Kozármisleny hálóőre fejjel mentett egy hosszú indításnál, a labda Molnár Jánoshoz került, aki jobbal, 25 méterről az üres kapura ívelte. Balszerencséjére a labda megpattant a talajon, és a bal kapufáról vágódott ki.

A fordulást követően hamar előnybe kerülhetett volna az ESMTK, de játékosaink elrontották a létszámfölényes helyzetet. Nagyrészt mezőnyjátékkal teltek a percek, egyik csapat sem tudott számottevő lehetőséget kidolgozni. A félidő közepén Fekete Máté sérülés miatt cserét kért. Aztán a 70. percben egy hazai bedobásnál későn reagáltak a piros-fehérek, és egy szép egyéni megoldás után megszerezte a vezetést a Kozármisleny. A hátralévő időben az ESMTK támadásaiban nem volt átütőerő, így az éllovas megnyerte a mérkőzést. Az erzsébetiek február vége óta nem találtak a kapuba.

– Nem tudom elmarasztalni a csapatot, méltó ellenfelei voltunk az NB II-be igyekvő Kozármislenynek – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, de ezúttal sem tudtunk gólt szerezni, aztán pedig elég volt egyetlen figyelmetlenség, és vereség lett a vége.

Az ESMTK legközelebb március 27-én, vasárnap 16 órakor az Ady Endre úton lép pályára, csapatunk a sereghajtó, ám legutóbb a Ferencváros II-t legyőző Mohács gárdáját fogadja.

Figyelem: aznap hajnalban óraátállítás, kezdődik a nyári időszámítás!

 

Kozármisleny–Erzsébeti SMTK 1-0 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Aranyos, Száhl – Slezák, Dankó (Horváth R., 78.) – Molnár J. (Papp Gy., 90.), Fekete M. (Horváth L., 66.), Soós B. – Lucz

 

Fotó: ESMTK Baráti Kör Facebook