Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 08. 25.

Elhibázott büntető után vereség

A listavezető Iváncsa volt az Erzsébeti SMTK vendége a labdarúgó NB III 5. fordulójában az Ady Endre úton. Csapatunk játéka elmaradt a várttól, de így is otthon tarthatta volna a három pontot, ám míg a hazai tizenegyes kimaradt, a Fejér megyeiek belőtték a nekik megítélt büntetőt.

A mérkőzés nagy részében az éllovas iváncsaiak játszottak mezőnyfölényben, igaz, nagy helyzetig csak egyszer jutottak, az első félidő hajrájában Menczeles Iván bravúrral védett egy lövést. Az ESMTK már a 20. percben cserélni kényszerült, Lipcsei Ádám izomhúzódás miatt hagyta el a pályát.

A szünet után sem változott a meccs képe, de éppen ezért benne volt a levegőben, hogy ha egyszer eljutnak a mieink a vendégek kapujáig, akár el is dönthetik a három pont sorsát. Ennek érdekében kettős cserét is végrehajtott Turi Zoltán vezetőedző, és a 79. minutumban úgy tűnt, eljött az a bizonyos pillanat. A húsz perce beállt Komiszár Kristóf két szép csellel betört a tizenhatoson belülre, ahol faultolták. A büntetőt Boda József végezte el, de a bal sarok irányába küldött félmagas lövését védte a vendégek kapusa. Másfél perccel később az erzsébeti kapu előtt egy szögletet követő kavarodásnál ismét szabálytalanságot látott a játékvezető, és ezúttal is tizenegyest ítélt. Menczeles sajnos nem tudott hárítani, az iváncsaiak értékesítették a büntetőt, így 350 perc után kapott gólt újra csapatunk. A hátralévő percekben felívelésekkel próbálkozott az ESMTK, kevéssel a vége előtt pedig be is került a labda a vendégek kapujába. Túri Dániel ütközött az ötösön az iváncsai hálóőrrel, majd a lecsorgó labdát Komiszár a bal sarokba passzolta, ám a kapus szabálytalan támadása miatt a játékvezető nem adta meg a találatot.

– A mai mérkőzésen jobb teljesítményt nyújtó Iváncsa megérdemelten nyert – mondta Turi Zoltán. – Csalódást keltő volt a játékunk, egyáltalán nem köszönt vissza az, amit gyakoroltunk, amit megbeszéltünk. Ennek ellenére győzhettünk vagy legalább egy pontot itthon tarthattunk volna, ha kihasználjuk az egyetlen gólszerzési lehetőségünket, a tizenegyest.

Az ESMTK legközelebb augusztus 26-án, szerdán 17.30-kor a Bp. Honvéd II-MFA ellen lép pályára a Magyar Futball Akadémia XIX., Temesvár utcai létesítményében (a helyszínen nem lesz jegyárusítás).

 

Erzsébeti SMTK–Iváncsa KSE 0-1 (0-0)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Túri D., Lipcsei Á. (Lázár, 20.), Tóbiás – Kovács D. (Komiszár, 58.), Fehér I., Slezák – Boda, Horváth L. (Reznek, 58.), Soós B.

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore