Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 04. 06.

Elvitte a nyúl a pontokat…

Legutóbbi három hazai mérkőzésén csupán egyetlen pontot szerzett az Erzsébeti SMTK. A kiesés ellen küzdő Hódmezővásárhely ellen joggal remélhették a szurkolók, hogy november 14. óta először újra nyernek a piros-fehérek. Ám nem így történt, hatodszor is vesztett otthon a „Liza”.

Ahogy azt már sajnos megszokhattuk, ezúttal is nagyon rövid volt az ESMTK kispadja, ráadásul a húsvéti fordulóban Horváth Levente sem állhatott csapata rendelkezésére a Hódmezővásárhely elleni zárt kapus meccsen.

Az első félidőben a nem igazán gyors erzsébeti akciók rendre elakadtak a pontatlan passzok miatt, míg a vendégek hosszú felívelésekkel, pontrúgásokkal, kapu elé lőtt labdákkal próbáltak zavart kelteni az ESMTK védelmében. Ez sikerült is nekik, a 17. percben a hazai játékosok asszisztálása mellett egy fejessel megszerezték a vezetést. Még a szünet előtt egyenlíthettek volna a mieink. Kovács Dániel ugratta ki Soós Bencét, aki már gólhelyzetben volt, amikor a becsúszó vásárhelyi védő elrúgta a labdát, ám a kifutó kapus elütötte csatárunkat, így jogosan ítélt büntetőt a játékvezető. A tizenegyesnek Slezák Richárd futott neki, de a gyenge, a jobb alsó sarok felé tartó lövését a HFC kapusa megfogta.

A szünetben kényszerűségből kettős is cserélt Turi Zoltán vezetőedző, Póti Krisztián és a büntető előtt letarolt Soós jelezte, hogy nem tudja folytatni a mérkőzést. A második félidőben már gyorsabb és összeszedettebb lett az ESMTK. Még negyedóra sem telt, amikor ritkán látható góllal egyenlített csapatunk. Lipcsei Ádám indította Kovács Dánielt, aki 16-os magasságában ballal, oxforddal átemelte a labdát a rátámadó védőn, majd egy pattanás után középre emelte, és Horváth Richárd védhetetlenül a jobb felső sarokba fejelte. A folytatásban aztán ismét sok hiba csúszott a játékunkba, a néha túlzottan is keményen futballozó hódmezővásárhelyiek jól akadályozták meg, hogy helyzetbe kerüljenek az erzsébetiek. A 71. percben Nagy Martin a karját is használva állította meg a vendégek egyik támadóját, amiért megkapta második sárga lapját, és így a pirosat is. Az ESMTK emberhátrányban is törekedett az újabb gól megszerzésére, ám a 92. percben ez a vásárhelyieknek jött össze. Egy szabadrúgás után a középre löbbölt labdát közelről fejelte a kapufára a vendégek játékosa, a kipattanót pedig társa három méterről a hálóba lőtte.

– Az első félidő nagyon nagy csalódás volt számomra, lassan, kényelmesen futballoztunk – mondta Turi Zoltán. – A fordulás után feljavult a játékunk, és egy parádés góllal hamar sikerült egyenlítenünk. Ezután megint sok volt a pontatlanság, és a kiállítás után lényegében csak két védőnk maradt. Ennek ellenére egy újabb nagy védelmi hiba kellett a vásárhelyiek győztes találatához, akik éltek a felkínált lehetőséggel.

AZ ESMTK legközelebb április 11-én, vasárnap 16.30-kor Szekszárdon lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Hódmezővásárhelyi FC 1-2 (0-1)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Lipcsei Á., Póti (Horváth R., 46.), Tóbiás – Lázár, Slezák, Kovács B., Kozma – Kovács D., Soós B.

G.: Horváth R. (57.)

Kiállítva: Nagy M. (71.)