Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 09. 26.

Erzsébeti gólzápor Dabason

Harmadik kiütéses győzelmét aratta az ESMTK NB III-as labdarúgócsapata szeptember utolsó vasárnapján. A piros-fehérek ezúttal Dabason tömték ki ellenfelük hálóját, a mieink hat gólnak örülhettek.

 

A hétvégi eső ellenére jól előkészített, jó talajú pályán csaptak össze a felek a dabasi Wellis Sportparkban. Az erzsébetiek a kezdés után rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és hamar megszerezték a vezetést. Slezák Richárdot buktatták a kaputól 24-25 méterre a hazaiak, középen. A szabadrúgást Molnár János végezte le, és jobbal, a sorfal felett a bal felső sarokba lőtte. Több lehetősége is akadt az ESMTK-nak, Soós Bence nagy helyzetben az oldalhálót találta el. A félidő közepén növelte előnyét csapatunk. Kovács Botond ívelt jobbról középre, Szűcs Levente lekészítette a labdát az érkező Wirth Dánielnek, aki hét méterről, ballal a kiinduló kapus mellett a jobb sarokba passzolta. Később ismét utóbbi két játékosunk hozta össze a helyzetet, Wirth 15-16 méterről, középről, laposan lőtt, a labda a kapufáról vágódott vissza. A hajrában hasonló volt a forgatókönyv: Szűcs L. indításával Wirth betört a 16-oson belülre, az ötös közelében a rátámadó védőt ki akarta cselezni, ám a dabasi bekk lerántotta. A büntetőt Molnár János nagy erővel vágta a hálóba.

A fordulás után néhány percig a dabasiak megpróbáltak szépíteni, de nem jutottak el említésre méltó lehetőségig. Aztán Kovács Botond és Molnár János játszott össze, utóbbi kiugrott a védők közül, majd az elé futó kapus mellett-felett jobbal, szép mozdulattal a bal sarokba emelt – mesterhármas! Ezután újra erzsébeti fölénnyel teltek a percek, és a játékrész közepén megszületett az ötödik találatunk is. Márton Dávid a felezővonalnál végzett el egy bedobást a bal oldalon, a labdát Lucz Viktor fejjel megcsúsztatta, Wirth Dániel pedig két hátvédet is becsapva jutott el az ötösig, és a lapos lövésre számító kapus felett a jobb felső sarokba emelt. Csökkenthették volna a különbséget a dabasiak, miután egy ütközést követően a másik oldalon is 11-est ítélt a játékvezető. A középre, kissé jobbra tartó lövést Jeszenszky Ádám azonban lábbal védte, és a labda a léc fölé vágódott. A meccs végére meglett a fél tucat: egy kipattanó labdát Márton 25 méterrről, ballal bombázott a kapu felé, a lövés levágódott egy védőről, és a néhány perccel korábban csereként beállt Helmich Pál jobbal, 10 méterről, laposan a jobb alsó sarokba lőtt. A piros-fehérek ezzel a gólzáporos győzelemmel feljöttek a Dél-Keleti csoportban a második helyre.

– Le a kalappal a csapat előtt, gratulálok a fiúknak – dicsérte együttesét Turi Zoltán vezetőedző. – Jól játszottunk, szép gólokat lőttünk. Remélem, a gólzsákban maradt még tartalék a következő mérkőzésre.

Az ESMTK legközelebb október 1-jén, vasárnap 15 órakor az Ady Endre úton lép pályára, csapatunk a BKV Előrét fogadja.

 

FC Dabas–Erzsébeti SMTK 0-6 (0-3)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Slezák (Helmich, 77.), Kovács B. – Molnár J., Soós B. (Lucz, 54.), Szűcs L. (Papp D., 85.) – Wirth (Rédei, 77.)

G.: Molnár J. (6., 41. – 11-esből, 52.), Wirth (23., 68.), Helmich (83.)

 

Fotó: ESMTK Egyesület