Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2024. 03. 19.

Erzsébeti gólzápor Füzesgyarmaton

Akárcsak tavaly augusztusban, március ünnepi hétvégéjén is 5-0-ra nyert a labdarúgó NB III Dél-Keleti csoportjában a Füzesgyarmat ellen az ESMTK. A piros-fehérek ezzel zsinórban ötödik győzelmüket aratták, és megerősítették második helyüket a tabellán.

 

Az egyenetlen talajú pályán már az első percben közel állt a gólhoz a tiszta fehérben játszó ESMTK, Szűcs Levente 15 méteres, jobb alsó sarokba tartó lövését gyors vetődéssel ütötte ki a hazaiak kapusa. A folytatásban is sokkal veszélyesebbek voltak az erzsébetiek, Szűcs újabb próbálkozását a jobb felső sarok elől tolta szögletre a Füzesabony hálóőre. Az első félóra végéhez közeledve Kovács Botond a hazai térfél közepéről emelt a beinduló Rédei Adrián elé, ő jobbal átvette a labdát, majd ballal, 10 méterről a kapus lábai között gurított a hálóba. Változatlanul nagy fölényben futballozott az ESMTK, de a következő találatra a félidő végéig kellett várni, ekkor Wirth Dániel passzolt Szűcshöz, ő visszatette a kilépő Wirth elé, aki kilenc méterről, ballal úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a bal kapufáról pattant a sarokba.

A szünet után sem változott a játék képe, a füzesgyarmatiak előrevágott labdákkal kísérleteztek, de ezek nem okoztak gondot az erzsébeti védelemnek. A túloldalon Molnár Róbert jobb oldali bedobását Wirth az ötöstől nem messze átemelte a kimozduló kapus felett, a középen érkező Szűcs Levente pedig két méterről a jobb sarokba passzolt. Néhány minutummal később Soós Bence küldte középre balról a szögletet, a labdát kifejelte az egyik hazai védő, Szűcs Levente a kaputól húsz méterre mellel levette, és mielőtt földet ért volna, jobbal, nagy erővel a léc alá zúdította. A félidő közepén Slezák Richárd a jobbösszekötő helyéről passzolt a tizenhatoson belülre Wirth Dánielhez, ő balra indult, két védő mellett is elhúzott, majd 14 méterről laposan lőtt, és a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba. Újabb gól már nem született – vagy a füzesgyarmati kapus védett, vagy célt tévesztettek az erzsébeti próbálkozások –, így ezúttal is ötször talált Békés megyei ellenfele hálójába csapatunk. A 85. percben újoncot avatott az ESMTK, Juhász Péter éppen a 17. születésnapján szerepelt először az NB III-ban.

– A két együttes nem volt egy súlycsoportban, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Dicséret illeti a fiúkat, végig fegyelmezetten, könnyelműsködés nélkül játszottak, és újabb gólokat akartak szerezni.

Az ESMTK legközelebb március 24-én, vasárnap 14 órakor az Ady Endre úton a Martfű ellen lép pályára, amelytől a most zajló bajnokságban első vereségét szenvedte el még szeptemberben.

 

Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK 0-5 (0-2)

ESMTK: Gábor – Molnár R., Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Rédei (Bartha B., 76.), Soós B. (Juhász P., 85.), Szűcs L. (Bán G., 67.) – Wirth

G.: Rédei (28.), Wirth (44., 69.), Szűcs L. (52., 57.)

 

Fotó: https://sportklub.net