Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 11. 23.

Erzsébeti négyes Erzsébet-napon

Idei utolsó hazai bajnoki mérkőzését játszotta november 19-én az Ady Endre úton az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata. A piros-fehérek Erzsébet napján a Közép csoport sereghajtóját, a Szolnoki MÁV gárdáját fogadták, és magabiztos győzelmet arattak.

A pesterzsébetieknél Kovács Botond kisebb sérülés miatt hiányzott, Sükösd Krisztián pedig szalagavatóra volt hivatalos a középiskolájában.

A piros-fehérek a mérkőzés elejétől irányították a játékot, lényegében végig azt történt a pályán, amit ők akartak. Már az első negyedórában megszerezhették volna a vezetést, de a védők között kilépő Wirth Dániel tízméteres lövését nagy bravúrral védte a szolnoki kapus. A félidő közepén aztán már tehetetlen volt, ekkor egy szép akció végén Wirth 10-11 méterről elpasszolta mellette a labdát. Molnár János balról belőtt szabadrúgását a hosszú oldalon érkező Túri Dániel kapásból bombázta kapura, a vendégek 1-ese azonban kiütötte a labdát a bal alsó sarokból. Nem sokkal később már pontosabban célzott csapatkapitányunk: Molnár J. jobb oldali szögletét 12 méterről vágta nagy erővel a hálóba.

A szünet után lendületesen indította a második játékrészt az ESMTK, és szűk negyedóra alatt megduplázta előnyét. Előbb Szűcs Levente készítette le a labdát Soós Bencének, aki 17 méterről, jobbal a bal felső sarokba lőtte, majd Wirth lépett meg egy gyors indítással, elment a szolnokiak elé kifutó hálóőre mellett is, és az üres kapuba passzolt. Ezután zömmel a mezőnyben zajlott a játék, bár a mieink támadásai így is sokkal veszélyesebbek voltak. A hajrához közeledve, a 79. percben a semmiből szépítettek a kékek. Az erzsébeti 16-os sarkánál Lucz Viktor vállal megtolta a labdát, a játékvezető azonban úgy ítélte meg, kezezés történt, és a büntetőpontra mutatott, a tizenegyest pedig értékesítette a Szolnok.

– Győzelemmel akartunk búcsúzni szurkolóinktól, ezzel köszönve meg nekik, hogy az egész szezonban mellettünk álltak, és biztattak bennünket – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A meccs képe alapján teljesen megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is.

Az ESMTK-nak a következő fordulóban a visszalépések miatt nem lesz ellenfele, az évet december 4-én, vasárnap 13 órakor Berkenyén zárja, ahol a Bánk-Dalnoki Akadémia együttesével csap össze.

 

Erzsébeti SMTK–Szolnoki MÁV 4-1 (2-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R. (Tamaskó, 85.), Túri D., Lipcsei Á., Márton – Slezák, Ferkel – Molnár J. (Boda. 70.), Soós B., Szűcs L. – Wirth (Lucz, 70.)

G.: Wirth (24., 58.), Túri D. (36.), Soós B. (55.)

 

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore (Papp Zsófia)