Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 03. 02.

Fölényes győzelem az első bajnokin

Február utolsó hétvégéjén megkezdődött a tavaszi idény a labdarúgó NB III-ban. Az Erzsébeti SMTK a bennmaradásért küzdő Szegedi VSE vendége volt a Mórahalom Sportcentrumban, és 0:6-os fölényes győzelmet aratott.

Az ESMTK kerete három helyen változott az őszihez képest. Fehér Imre a Nyugati csoportban szereplő Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együtteséhez igazolt, míg Szabó Ádám és Komiszár Kristóf visszavonult a játéktól. Helyettük érkezett Horváth Richárd (Rákosmente FC), Kozma Richárd (CREDOBUS Mosonmagyaróvár) és Papp Ákos (THSE-Szabadkikötő).

A mérkőzés megemlékezéssel és gyászszünettel kezdődött. Gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt az SZVSE játékosa, Hatvani József, aki a két csapat augusztusi, budapesti találkozóján még kezdőként lépett pályára.

A három pont sorsa lényegében néhány perc alatt eldőlt. Előbb Slezák Richárd ugratta ki Kozma Richárdot, aki 13-14 méterről, a kifutó kapus mellett a hálóba helyezett, majd egy begyakorolt szögletvariáció nyomán – Slezák beadását Lipcsei Ádám fejelte a hosszú sarokba – már kétgólosra nőtt az erzsébeti előny. A lelkileg megviselt állapotban lévő hazaiak nem tudták megnehezíteni a mieink dolgát. Az első játékrész hajrájához közeledve Kovács Dániel indította Horváth Leventét, ő pedig 7-8 méterről, a kapus alatt a hálóba pöccintette a labdát.

A második félidőben semmi nem változott, továbbra is nagy fölényben volt az ESMTK, s ha jobban kihasználják lehetőségeiket a piros-fehérek, még nagyobb lehetett volna a különbség. Negyedóra elteltével egy szöglet utáni kipattanót Kovács Dániel a tizenhatosról lőtt félmagasan a kapu bal oldalába. Majdnem ugyanennyit kellett várni az ötödik találatra, amikor Kovács D. vitte fel a labdát, végül lepasszolta az érkező Horváth Leventének, aki az üres kapuba lőtt. A meccs végén egy jobb oldali beadást a nem sokkal korábban beállt Járvás Zoltán az ötös sarkáról pörgetett a hálóba.

– A körülmények meghatározták a mérkőzést, nehéz így értékelni – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Szép gólokat szereztünk, megérdemelten hoztuk el a három pontot.

Az ESMTK 2021 első hazai mérkőzését 7-én, vasárnap 14.30-tól játssza az Ady Endre úton a Rákosmente FC ellen – továbbra is zárt kapuk mögött.

 

 

Szegedi VSEErzsébeti SMTK 0-6 (0-3)

ESMTK: Menczeles – Nagy M. (Lázár, 82.), Lipcsei Á., Póti, Tóbiás (Dankó, 76.) – Kovács B., Túri D., Slezák (Papp Á., 90.) – Kovács D. (Horváth R., 76.), Horváth L., Kozma (Járvás, 82.)

G.: Horváth L. (38., 75.), Kozma (5.), Lipcsei (8.), Kovács D. (62.), Járvás (89.)