Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 03. 14.

Gól és pont nélkül

Továbbra is hadilábon áll a tavaszi idényben a góllövéssel az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata. Az NB III Közép csoportjában március második vasárnapján is megvoltak a helyzeteik piros-fehéreknek, de egyet sem sikerült gólra váltaniuk, így idei harmadik hazai mérkőzésükön másodszor maradtak pont nélkül.

 

Az erzsébetieknél hosszú idő után ismét pályára léphetett tétmérkőzésen a sérüléséből felépült Slezák Richárd, az eltiltott Boda József és Túri Dániel viszont továbbra is csak a nézőtérről figyelhette társait.

Mindkét együttes sok hibával játszott, és az első negyedóra végén egy ilyenből, konkrétan egy 16-osnál eladott labdából kis híján vezetést szereztek a pécsiek, szerencsére a lövés a bal kapufáról kifelé vágódott. Ezután inkább a piros-fehérek veszélyeztettek, de Molnár Róbert átadásából Soós Bence, majd az ő passzából Molnár János lőtt a léc fölé, később pedig Lucz Viktor nem találta el a labdát ígéretes helyzetben. A 30. percben cserére kényszerült az ESMTK. Nem sokkal korában rátaposott az egyik vendégjátékos Kovács Botond lábára, akinek kifordult a bokája, és nem tudta folytatni a meccset.

A második félidőben is hasonló mederben folyt a mérkőzés, töredezett volt a játék. Még egy óra sem telt a találkozóból, amikor óriási hazai gólhelyzet maradt ki: Lucz hat méterről lőhetett volna, de a pécsiek elpöckölték előle a labdát. Az utolsó félórában a játékvezető megtalálta a sárga lapot, és olyankor is elővette, amikor nem feltétlenül kellett volna. Molnár Tamásnak a 70. percben már másodszor mutatta fel, így belső védőnknek idő előtt véget ért az összecsapás. Az emberhátrány ellenére az ESMTK kerülhetett volna előnybe, de Wirth Dániel lövése elment a jobb kapufa mellett. A 81. minutumban kezezésgyanús szituáció után nem tudtak felszabadítani az erzsébetiek, a pécsiek lövése megpattant, és a labda becsorgott a kapuba. A hátralévő időben hiába próbálkoztak a mieink, nem tudtak egyenlíteni.

– Egy jó csapat ellen sok technikai hibával futballoztunk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Amíg nem tudjuk gólra váltani a helyzeteinket, addig beszélhetünk bármiről, nem győzünk, vagy nem szerzünk pontot. Sajnos a játékvezető elég „érdekes” felfogásban fújt a meccs utolsó harmadában, de előtte sem állt a feladata magaslatán.

AZ ESMTK legközelebb március 19-én, vasárnap 14 órakor Monoron lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–PTE-PEAC 0-1 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Lipcsei Á., Márton – Slezák, Kovács B. (Ferkel, 30.) – Molnár J., Soós B., Szűcs L. (Sükösd, 74.) – Lucz (Wirth, 74.)

Kiállítva: Molnár T. (70.)