Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 09. 03.

Gólzápor és két piros lap Erzsébeten

Szeptember 1-jén megszerezte első győzelmét az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapata az NB III 2021–22-es kiírásában. A piros-fehérek öt góllal terhelték meg a több mint egy félidőt kettős emberhátrányban játszó Szekszárd kapuját.

 

A sikeres hétvégi kupaforduló után idei első hazai győzelmére készült az ESMTK együttese. A vendég ezúttal a Szekszárd gárdája volt, amely augusztusban legyőzte a Honvéd II-t, és döntetlent játszott a Ferencváros II-vel.

A Tolna megyeiek jól láthatóan a kontráikban bízva kezdték a mérkőzést. Mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, majd az első negyedóra végén büntetőhöz jutottak az erzsébetiek. Szabó Levente balról tálalt Lucz Viktor elé, akit egy csel után szabálytalanul állított meg az egyik szekszárdi játékos. A tizenegyest Molnár János a jobb alsó sarokba lőtte. Továbbra is a piros-fehérek futballoztak veszélyesebben, a SZUFC elsősorban a rögzített helyzetek révén próbált zavart okozni a mieink hátsó alakzatának.

A 31. percben megfogyatkoztak a szekszárdiak. Szabó Levente a jobbösszekötő helyén kilépett, és gólhelyzetben, a 16-os vonalánál lerántotta az őt üldöző védő, aki ezért piros lapot kapott. Hét perccel később egy labdára ketten ugrottak fel, a vendégek játékosa elfejelte, és egyúttal vállon rúgta Horváth Róbertet. A tolnai futballista követhette társát az öltözőbe, az erzsébetiek 11-esét pedig a szünetben le kellett cserélni – kulcscsontján stoplinyomok éktelenkedtek. A két kiállítás érdeke módon inkább a mieinket zavarta meg, akadozóvá vált a játékuk.

Ez a folytatásban is kitartott egy darabig, aztán a félidő közepén sikerült megtörni az addig jól romboló szekszárdiak ellenállását. Slezák átadásával Nagy Martin lódult meg a jobb oldalon, középre emelését Lucz lőtte kapura, a labda levágódott a védőkről, Szabó Levente pedig 11 méterről, kapásból, ballal a hálóba bombázott. Az utolsó negyedórában öt perc alatt háromszor is mattolta ellenfelét az ESMTK. Előbb Dankó Márton passzát Lucz egy igazítás után 7-8 méterről a kapus mellett lőtte be, majd Szabó Levente balról középre adott, és a labdát Horváth Levente becsúszva, hét méterről a bal alsó sarokba vágta. Kevéssel a középkezdés után Horváth L. labdát szerzett a szekszárdi tizenhatoson belül, rávezette a kapusra, és lövés helyett önzetlenül a túlsó oldalon érkező Soós Bence elé tálalt, aki 6 méterről, ballal, laposan az üres kapuba helyezett. Az első NB III-as meccsén pályára lépő Szűcs Levente a 16-osról megeresztett lövéssel tesztelte a vendégek hálóőrét, aki nagy védéssel megakadályozta az újabb erzsébeti találatot.

– A három pont megszerzése volt a célunk a szervezetten futballozó Szekszárd ellen, és már egyenlő létszámnál is megérdemelten jutottunk vezetéshez– mondta Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. – A két kiállítás után egy új meccs kezdődött, és bár sok helyzetet, köztük ziccert is elrontottunk, végül kihasználtuk az emberelőnyünket.

Az ESMTK legközelebb szeptember 4-én, szombaton 16 órakor lép pályára Makón, a múlt heti kupamérkőzés „visszavágóján” ismét a Hódmezővásárhely gárdájával csap össze.

 

Erzsébeti SMTK–Szekszárdi UFC 5-0 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Túri D., Száhl, Tóbiás (Dankó, 75.) – Molnár J. (Horváth L., 70.), Slezák, Soós B., Horváth R. (Kovács B., 46.) – Szabó L. (Szűcs L., 81.), Lucz (Lázár, 81.)

G.: Molnár J. (15., 11-esből), Szabó L. (65.), Lucz (77.), Horváth L. (80.), Soós B. (82.)

 

Fotó: TV8