Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 09. 17.

Gólzáporos győzelem Kispesten

Ha vendégség, akkor három pont – ahogy ebben az idényben eddig mindig, a negyedik idegenbeli mérkőzésén is nyert az Erzsébeti SMTK a labdarúgó NB III-ban. A piros-fehérek öt gólt lőttek a Bp. Honvéd II-nek, és bár háromszor a hazaiak is örülhettek, a mieink sikerét nem veszélyeztették.

 

Az augusztus végén, a kispestiek bő keretében talált koronavírus-fertőzöttek miatt elhalasztott összecsapást pótolták a csapatok. Lendületesen kezdtek a kisebb sérüléssel bajlódó Horváth Leventét nélkülöző, tiszta fehérben játszó erzsébetiek, és hamar előnyhöz jutottak. Tóbiás Zsolt balról, az alapvonal közelében középre adta a labdát, Komiszár Kristóf továbbpörgette, és a berobbanó Slezák Richárd 6 méterről a jobb sarokba vágta. Tíz perccel később nem mindennapi találattal egyenlítettek a hazaiak. Kirúgásból Menczeles Iván Lipcsei Ádámhoz passzolt, ő a 16-osról visszagurított a kapushoz, aki előre akarta lőni a labdát, de a rátámadó, majd elforduló kispesti csapatkapitány testét találta el, ahonnan a játékszer a kapu közepébe vágódott. Támadásban maradt az ESMTK, és félóra elteltével szűk négy perc alatt három gólt szerzett. Előbb Soós Bence jól tette maga elé a jobbról érkező beadást, és 14-15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, aztán egy jobb oldali beívelés továbbpattant az egyik hazai védő fejéről, Komiszár átvette, és 7 méterről a kapu jobb oldalába helyezett, a középkezdés után pedig elméláztak a kispestiek, Kovács Dániel lecsapott a labdára, végigvezette a térfélen, végül 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A szünet előtt egy kimaradt Honvéd-helyzet után Tóbiás hosszú indítását a bal oldalon Komiszár fejjel tette Boda Józsefhez, aki befelé húzott, amikor buktatták. A tizenegyesnek Slezák futott neki, egy mozdulattal becsapta a kapust, majd higgadtan a bal sarokba emelt.

A második félidőben egy darabig az elsőhöz hasonló mederben folyt a játék, magabiztosan tartotta az eredményt az ESMTK. Aztán bő másfél perc alatt kétszer is mattolták az erzsébeti védelmet a kispestiek, sőt kis híján megszerezték negyedik góljukat is. Turi Zoltán vezetőedző kettős cserével próbálta rendezni a sorokat, ami rövidesen sikerült is, az utolsó tíz-tizenkét percben pedig már enyhe fölényben futballoztak a piros-fehérek. Csapatunk ezzel folytatta nagyszerű idegenbeli sorozatát, negyedszer is győzelemmel tért haza, és a 6. helyen áll a Közép csoportban.

– Megérdemelten nyertünk, de a három kapott gólt soknak tartom – mondta Turi Zoltán. – A meccs nagy részében az történt, amit mi akartunk. Jól használtuk ki a lelkesen és motiváltan játszó kispesti fiatalok hibáit, akik viszont élni tudtak az általunk felkínált lehetőségekkel.

Az ESMTK legközelebb szeptember 20-án, vasárnap 15 órakor lép pályára, a mieink Magyar Kupa-mérkőzésen a Keleti csoportból jól ismert Tállya együttesét fogadják Pesterzsébeten. A meccsre ingyenes a belépés, a hazai szurkolók a Klapka utcai bejáraton mehetnek be a stadionba, a vendégdrukkerek az Ady Endre út felőli kaput és nézőteret használhatják.

A klub vezetése ajánlja a maszk viselését mindenkinek.

 

Bp. Honvéd-MFA II–Erzsébeti SMTK 3-5 (1-5)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Póti (Fehér I., 65.), Lipcsei, Tóbiás – Túri D., Kovács D. – Soós B., Slezák, Boda (Lázár, 59.) – Komiszár (Dankó, 65.)

G.: Slezák (9., 43. – 11-esből), Soós B. (32.), Komiszár (35.), Kovács D. (36.)