Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 08. 27.

Gólzáporos negyedóra Gyöngyösön

Két balszerencsés vereség után ezúttal idegenben szerzett három pontot az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek a szünetben még hátrányban voltak, de a második félidőben nemcsak jól, hanem eredményesen is futballoztak, és egy elsöprő negyedórával magabiztos győzelmet arattak Gyöngyösön.

Az erzsébetieknél nem volt a keret tagja Túri Dániel, aki a mérkőzés előtti napon megsérült az edzésen. A gyöngyösieknél három olyan játékos is pályára lépett, aki tavasszal még az Ady Endre úton futballozott.

A meleg ellenére lüktető játékkal telt az első félóra, mindkét csapat bátran támadott. A 10. percben egy bal oldali szabadrúgás után röviden szabadítottak fel a piros-fehérek, és a hazaiak rutinos csatára a hosszú sarokba talált. Az ESMTK-nak is akadtak helyzetei, Kovács Dániel 13-14 méterről lőtt mellé, majd Boda József 16 méteres lövésénél jól szurkolt a GYAK háló őre, a labda elkerülte a kaput. Később Kovács Botond fejjel néhány centit tévedett, majd Soós Bence távoli lövését ütötte szögletre a gyöngyösi kapus. Egy rossz passzt követően az egyik volt erzsébeti, Nagy R. egyedül törhetett kapura, de Bonica Sebastian hárított.

A szünetben cserélt Turi Zoltán vezetőedző, és némiképp átszervezte az ESMTK támadójátékát. Egyre inkább az történt a zöld gyepen, amit a piros-fehérek akartak, és a 62. percben egy balról beívelt szöglet után Horváth Levente öt méterről a bal felső sarokba fejelt. Még fel sem ocsúdhattak a gyöngyösiek, amikor Herczeg László balról átemelte a labdát a hosszú oldalra, és Kovács Botond négy méterről a hálóba bólintotta. Továbbra is fölényben játszottak az erzsébetiek, és egy szép Slezák Richárd, Lázár Benjamin, Soós Bence akció végén utóbbi 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Egy másik volt ESMTK-futballista, Bartha R. és Bonica futott versenyt a labdáért, kapusunk érte el előbb, majd a két játékos ütközött, és a belépőért a gyöngyösi kapott sárga lapot. Két perccel később Horváth Levente lábát elhúzták a 16-oson belül, a büntetőt Herczeg jobbal a bal felső sarokba lőtte. Voltak még lehetőségei csapatunknak, de több gól már nem esett. A hajrában Herczeg egy könyökös után visszaütött, amiért piros lapot kapott.

– A meccsen mutatott teljesítményünk alapján, főleg, amit a második félidőben nyújtottunk, megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is – mondta Turi Zoltán.

Az ESMTK legközelebb szeptember 1-jén, vasárnap 16 órakor a Diósgyőri VTK II ellen játszik az Ady Endre úton. Mivel aznap este a DVTK első csapata a Ferencvárossal csap össze a Groupama Arénában, nem tudni, milyen összeállításban lép pályára Pesterzsébeten az eddigi pont nélkül álló együttes.

 

Gyöngyösi AK–Erzsébeti SMTK 1-4 (1-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Gubacsi, Lipcsei Á., Tóbiás – Kovács B., Despotovic (Slezák, 62.), Boda – Kovács D. (Herczeg, 46.), Soós B., Horváth L. (Oroszi, 84.)

G.: Horváth L. (62.), Kovács B. (64.), Soós B. (71.), Herczeg (76., 11-esből)

Kiállítva: Herczeg (83.)

(fotó: heol.hu)