Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 09. 11.

Gyors fordítás után győzelem

A hajrában elvesztett martfűi mérkőzés után szeptember második szombatján a Budapest Honvéd-MFA II együttesét fogadta hazai pályán az Erzsébeti SMTK. Bár a vendégek szereztek vezetést, csapatunk negyedórán belül fordított, és végül megnyerte az összecsapást.

 

Az erzsébetieknél ismét játszhatott a felépült Túri Dániel és Szűcs Levente, valamint a meggyógyult Helmich Pál. A korábban eltiltott Soós Bence még az előző héten, a BLSZ IV. osztályú ESMTK II mérkőzésén sérült meg, így most nem állhatott az NB III-as gárda rendelkezésére.

Nem kezdték jól a meccset a piros-fehérek, nem találták a játék ritmusát, és pontatlanul futballoztak. Veszélyesebbek voltak a kispestiek, Jeszenszky Ádám egy éles szögből, 7-8 méterről leadott lövést tolt a felső lécre. A félidő közepén egy nagy egyéni hiba következményeként megszerezte a vezetés a Honvéd. Az ivószünetben Turi Zoltán vezetőedző felhívta a játékosok figyelmét néhány dologra, és hamarosan egyenlített csapatunk. Wirth Dánielt buktatták a piros-feketék a kaputól 18 méterre, a szabadrúgást Molnár János végezte el, és a kispesti hálóőr nagy bravúrral ütötte szögletre a lövést. Ismét Molnár J. állt a labda mögé, balról küldte középre, és az érkező Túri Dániel a hálóba fejelte. Nem sokkal a játékrész vége előtt Molnár Róbert szerzett labdát, Molnár Jánoshoz passzolt, ő visszatette Molnár R.-nek, aki Slezák Richárdnak adta, középpályásunk pedig egy igazítás után, 16 méterről nagy gólt lőtt a jobb sarokba.

A szünetet követően megváltozott a mérkőzés képe, egyértelműen az ESMTK dominált. Kovács Botond 16 méteres próbálkozása hajszállal zúgott el a jobb sarok mellett, míg a csereként beállt Sztaroszta Dávid lövését hárította a vendégek hálóőre. A Honvéd 1-esének sok tennivalója akadt, néhányszor nagy védéssel akadályozta meg az újabb hazai találatot. A hosszabbításban a kilépő Lucz Viktort állította meg szabálytalanul a kispestiek középhátvédje, ő ezért piros lapot, csapatunk pedig 11-est kapott. A büntetőt Slezák a jobb sarok felé helyezte, a Honvéd kapusa azonban kiütötte a labdát.

– Hazai pályán szerettük volna kiküszöbölni a martfűi csorbát, és ez végül sikerült is – mondta Turi Zoltán. – Két ellentétes félidőt láthatott a közönség, a gyengébb elsőt egy veszélyes akciókkal dús második követte, ám ezekből a helyzetekből nem tudtuk lezárni a mérkőzést. Összességében megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, ezért dicséretet érdemelnek a fiúk.

Az ESMTK legközelebb szeptember 16-án, szombaton 15 órakor az Ady Endre úton lép pályára, a mieink Magyar Kupa-mérkőzésen az NB I-es Fehérvár FC-t látják vendégül.

 

Erzsébeti SMTK–Budapest Honvéd-MFA II 2-1 (2-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Molnár T., Márton – Slezák, Kovács B. – Molnár J. (Rédei, 89.), Helmich (Sztaroszta, 46.), Szűcs L. (Bán G., 68.) – Wirth (Lucz, 80.)

G.: Túri D. (29.), Slezák (38.)

 

Galéria fotói: Bakai Gusztáv (https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore)