Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 03. 28.

Győzelem a Duna-parton

Az előző három mérkőzésen összesen egy pontot szerzett az Erzsébeti SMTK, ezért a szokásosnál is nagyobb jelentősége volt a Csank János irányította Vác elleni találkozónak. A bajnokság 26. fordulóján, március 27-én a piros-fehérek ezúttal hozták jó idegenbeli formájukat, és hazavitték a három pontot a Duna partjáról.

A sérültek még nem jöttek rendbe, és voltak, akik nem százszázalékos állapotban vállalták a játékot. A védelemből hiányzott Póti Krisztián, az ő szerepeltetését nem akarta kockáztatni Turi Zoltán vezetőedző.

A kellemes tavaszi időben lendületesebben kezdett Vácott a tiszta fehérben pályára lépő ESMTK, és bár az utolsó passzokba rendbe hiba csúszott, a félidő közepén az első komolyabb helyzet is a mieink előtt adódott: Slezák Richárd 14-15 méterről küldött lövése a bal kapufáról pattant az alapvonalon túlra. Az első félóra végén góllá érett az enyhe erzsébeti fölény. Dankó Márton indította Kovács Dánielt, ő középre adott, és a balról érkező Horváth Levente öt méterről a léc alá vágta a labdát.

A fordulást követően sem változott érdemben a játék képe, veszélyesebbek voltak a piros-fehérek próbálkozásai, Kozma Richárd 15 méteres lövése centikkel kerülte el a kaput. Az 57. percben egy labdaszerzés után Kovács Dániel jobbról indult keresztbe a 16-os előtt, egy védőt kicselezett, majd 14 méterről, ballal kilőtte a jobb alsó sarkot. Eldőlni látszott a mérkőzés, de még két perc sem telt el, amikor váratlanul szépített a Vác. Ez felhozta a hazai csapatot, de az előrevágott labdákat, a pontrúgásokat jól semlegesítették az erzsébetiek, és elkönyvelhették hetedik idegenbeli győzelmüket.

– Ezer sebből vérezve értékes három pontot szereztünk a váci stadionban, gratulálok a csapatnak – mondta Turi Zoltán. – Kétgólos vezetésünk után a semmiből lőtt gólt a hazai együttes, és izgalmassá tettük magunknak az utolsó félórát. Sajnos kényszerűségből tervezett cseréket is végre kellett hajtanunk, de jól álltuk a sarat a Vác ívelgetős játékával szemben.

Az ESMTK legközelebb április 4-én, vasárnap 16.30-kor lép pályára, az erzsébetiek a Hódmezővásárhelyt fogadják az Ady Endre úton, az ötödik hazai siker reményében.

 

Vác FC–Erzsébeti SMTK 1-2 (0-1)

ESMTK: Menczeles – Kovács B. (Lázár, 60.), Nagy M., Lipcsei Á., Tóbiás – Kovács D. (Járvás, 86.), Dankó, Soós B. (Horváth R., 75.), Kozma – Slezák, Horváth L.

G.: Horváth L. (29.), Kovács D. (57.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore