Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 04. 12.

Győzelem a Dunaújváros ellen

A most zajló bajnokság eddigi legjobb szakaszát éli ezekben a hetekben az ESMTK labdarúgócsapata. A piros-fehérek sorozatban harmadik győzelmüket aratták, április 10-én a második helyezett Dunaújvárost verték meggyőző játékkal az Ady Endre úton.

 

A pesterzsébetieknél Kovács Botond sárga lapok miatt eltiltását töltötte, így ő nem szerepelt a keretben.

A hazai szurkolók reménykedtek abban, hogy az utóbbi időben mutatott forma a csoport egyik legjobb együttese ellen is pontot, sőt pontokat érhet. Aztán a 13. percben a semmiből, nagy védelmi hibát követően vezetést szereztek a vendégek. A félpályától íveltek előre egy szabadrúgást, és az újvárosiak rutinos, NB I-es múlttal is rendelkező támadója a hálóba fejelt. Szerencsére nem sokáig örülhettek az előnynek a Fejér megyeiek. Egy gyors jobb oldali támadás végén Molnár János ollózós mozdulattal próbálta bevenni a kaput, ám a szintén élvonalbeli tapasztalattal bíró újvárosi jobbhátvéd kézzel mentett – sárga lap és 11-es. A büntetőt Molnár J. a jobb sarokba lőtte. A folytatásban jórészt a mezőnyben gyúrták egymást a felek. Előbb a mieink előtt adódott hatalmas helyzet, de Papp György közvetlen közelről a léc fölé fejelte Fekete Máté beadását, majd egy balról bejövő labdát lőttek a kapu fölé 5 méterről a vendégek.

A szünetben Turi Zoltán vezetőedző arra kérte az erzsébetieket, hogy kapcsoljanak egy sebességi fokozattal feljebb. Ez sikerült is, és a második félidőben a hazaiak nagy fölényben futballoztak. A 65. percben emberelőnybe került az ESMTK, a dunaújvárosi gólszerzőt ugyanis Soós Bence megütéséért kiállította a játékvezető. Ezután még jobban nyomott a hazai gárda, és a 83. percben siker koronázta az erőfeszítéseit: Soós Bence 17-18 méterről, ballal küldött erős lövést a bal alsó sarokba.

– A játék képe, különösen a szünet után nyújtott teljesítményünk alapján megérdemelten győztünk – mondta Turi Zoltán. – Igazi csapatmunka volt ez a diadal, egy jó erőkből álló ellenfelet múltunk felül, maximális dicséret illeti a fiúkat.

Sokat nem pihenhetnek az erzsébetiek. Az ESMTK legközelebb április 13-án, szerdán 16 órakor a dabasi Wellis Sportparkban lép pályára az FC Dabas ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Dunaújváros 2-1 (1-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Aranyos, Száhl – Papp Gy. (Gábor, 68.), Soós B. – Slezák, Molnár J. (Lázár, 88.), Fekete M. – Horváth L. (Lucz, 61.)

G.: Molnár J. (18., 11-esből), Soós B. (83.)