Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 09. 28.

Győzelem a Fradi-verő Cegléd ellen

A mohácsi pontvesztés után nagy küzdelmet vívott a legutóbb a Ferencváros II csapatát felülmúló Cegléddel az Erzsébeti SMTK. A piros-fehéreknek több helyzetük volt, és ezek egyikét kihasználva megszerezték harmadik győzelmüket az idei bajnokságban.

 

Hét nap alatt a harmadik mérkőzését játszotta az ESMTK. Az együttes keretéből hiányzott az előző napi edzésen megsérült Kovács Botond, Száhl Péter és Szabó Levente viszont már leülhetett a kispadra.

Ahogy azt sok rivális megteszi Pesterzsébeten, a Ceglédi VSE is visszahúzódott a saját térfelére, és a kontratámadásokban bízott. Két veszélyes akciójuk volt is a Pest megyeieknek, egyszer Jeszenszky Ádám védett szépen, egyszer pedig Túri Dániel mentett az utolsó pillanatban. A túloldalon Horváth Levente tüzelt kevéssel a léc fölé 14 méterről, és Lázár Benjámin 15 méteres lövése is csak alig ment süvített el a kapu fölött.

A szünetben két cserével próbálta meg frissíteni csapatát Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője. Hasonló mederben folytatódott a játék, mint amit láttunk az első félidőben, de ekkor már több veszélyes támadást vezettek az erzsébetiek, és rendre az utolsó passzok miatt nem sikerült nagy helyzetet kialakítani. Aztán az egyik ilyen akció a játékrész közepén már góllal zárult. Horváth Levente két emberrel a nyakán megtartotta a labdát, továbbtette a nem sokkal korábban beállt Horváth Richárdnak, aki átvette, majd 12-13 méterről kilőtte a jobb sarkot. Ezután feladta addigi taktikáját a Cegléd, így többször is közel járt az újabb találathoz az ESMTK, a legnagyobb helyzet Molnár János előtt adódott, aki Lucz Viktor beadását négy méterről a léc fölé vágta.

– Azt kaptuk a ceglédiektől, amit vártunk tőlük, átadták a teret nekünk, és kontrákra játszottak – mondta Turi Zoltán. – Összességében több lehetőségünk volt, és egyet kihasználva megérdemelten győztünk.

Az ESMTK legközelebb október 3-án, vasárnap 15 órakor lép pályára a csoport egyik veretlen csapatának, a Dunaújvárosnak a stadionjában.

 

Erzsébeti SMTK–Ceglédi VSE 1-0 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Póti (Markovics, 46.), Túri D., Tóbiás – Lázár, (Horváth R., 59.) Soós B. (Dankó, 46.), Slezák, Molnár J. (Delea, 92.) – Horváth L., Lucz

G.: Horváth R. (67.)