Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 06. 04.

Győztes évzáró, bronzéremmel

Úgy fejezte be a 2018–19-es bajnokságot az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata június első vasárnapján, ahogy tavaly augusztusban kezdte: magabiztos hazai győzelemmel. A piros-fehérek bronzérmesek lettek a Keleti csoportban.

Az utolsó forduló tétje az volt, hogy megszerzi-e a harmadik helyet az ESMTK, és ehhez nyernie kellett a már kiesett Cigánd ellen az Ady Endre úton. Az erzsébetieket emellett az is motiválta, hogy győzelemmel akartak búcsúzni lelkes közönségüktől.

Kellemes időben kényelmes futballal telt az első húsz perc, Horváth Leventének így is adódott két helyzete a jó néhány légióst bevető cigándiakkal szemben. Közel félórája tartott már a mérkőzés, amikor a tiszta pirosban játszó ESMTK előnybe került. Boda József szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, befelé vezette, majd középre passzolt Barta Rolandhoz, aki 5 méterről az üres kapuba lőtt. A hajrához közeledve megfogyatkoztak az erzsébetiek: Markovics Bence utolsó emberként szabálytalankodott a kapura törő cigándi csatárral, és ezért piros lapot kapott. Az emberhátrány ellenére támadásban maradt csapatunk, és a ráadásban újabb gólt ért el. Karacs Péter jobb oldali szabadrúgásból ívelt középre, és Privigyei Ádám szép mozdulattal fejelt a hálóba.

A fordulás után sem látszott, hogy kevesebben vannak a piros-fehérek, három nagy ziccer is kimaradt az első tíz percben. A félidő közepén a kilépő Bodát felrúgták, a vétkest kiállította a játékvezető. Még két perc sem telt el az eset óta, amikor egy jobb oldali akció végén Lázár Benjamin visszapasszolta a labdát az érkező Tóbiás Zsoltnak, aki egy igazítás után a jobb felső sarokba bombázott. Helyzetek sokaságát dolgozta és hagyta ki az ESMTK, de a Bartha elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt sikerült gólra váltani, Bonica Sebastian a jobbra vetődő kapustársát becsapva a bal sarokba lőtt. A meccs képe és a helyzetek száma alapján kétszámjegyű győzelmet is arathatott volna csapatunk. Ezzel a sikerrel biztossá vált a bronzérem, és mivel a Füzesgyarmat kikapott otthon, végül ötpontos előnnyel végzett a harmadik helyen az ESMTK.

– Megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel, amely sokkal nagyobb is lehetett volna – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Gratulálok a fiúknak az egész éves teljesítményükhöz és a bronzéremhez. Egyúttal szeretném megköszönni szurkolóink támogatását, sokat jelentett számunkra, hogy a távoli mérkőzéseken is biztattak bennünket.

 

Erzsébeti SMTK–Cigánd SE 4-0 (2-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Nagy M., Markovics, Tóbiás – Szabó Á., Bányai (Slezák, 88.), Karacs P. (Privigyei, 41.) – Boda, Horváth L., Bartha R. (Kovács D., 81.)

G.: Bartha R. (29.), Privigyei (45+1.), Tóbiás (67.), Bonica (80., 11-esből)

Kiállítva: Markovics (38.)

Fotó: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore