Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 11. 26.

Győztes novemberi tavaszkezdet

A labdarúgó NB III-ban a tavaszi idényről előrehozott 1. fordulót játszották le november utolsó vasárnapján. Az Erzsébeti SMTK Hatvanban vendégszerepelt, és bár egy gyors találattal hamar előnybe került, szinte végig jobban is futballozott, végül csak a hajrá előtt esett öngóllal tudta elhozni a három pontot.

Az erzsébetiek utóbbi időben megszokott kezdőcsapatából sárga lapok okozta eltiltás miatt hiányzott Kovács Botond, míg Gubacsi Zoltán kisebb sérülés miatt került a cserepadra. A mérkőzés előtt a hatvaniak elhunyt egykori játékosára, későbbi támogatójára, Karácsony Gáborra emlékeztek a jelenlevők.

A mély talajú pályán jól kezdett az ESMTK, és a 3. percben megszerezte a vezetést. Herczeg László gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, beívelte a labdát a hazai védők mögé, Kovács Dániel elvitte a kifutó kapus mellett, és a hálóba gurított. A folytatásban is a piros-fehérek irányították a játékot, ígéretes helyzeteikből azonban nem született újabb gól, mert az utolsó passzoknál, cseleknél rendre nem a megfelelő döntést hozták az erzsébetiek.

A szünet után azonnal egyenlített a Hatvan. Szögletet lőhettek a sárga-feketék, és a rövid saroknál érkező egyik belső védőjük közelről a kapuba fejelt. Kellett tíz perc, mire összeszedte magát az ESMTK, és ezután nagyjából hasonló volt a meccs képe, mint az első félidőben. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Kovács Dániel lőtte középre az erzsébetiek szögletét, és menteni igyekvő egyik hatvani futballista fejjel a saját kapujába csúsztatta. A hátralevő percekben a piros-fehérek járatták a labdát, és megőrizték győzelmet érő minimális előnyüket.

– Jól kezdtünk, egy olyan szituációból szereztünk gólt, amelyre készültünk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A későbbiekben azonban nem koncentráltunk eléggé, pedig eldönthettük volna a három pont sorsát. Aztán egy figyelmetlenségünket kihasználva egyenlített a Hatvan, és bár a második félidő nagyobb részében is jobbak voltunk, végül a szerencse segített nekünk a jól küzdő hazaiak legyőzéséhez.

Az ESMTK a 2019-es év utolsó mérkőzésén, december 1-jén, vasárnap 13 órakor az Eger csapatát fogadja az Ady Endre úton.

 

FC Hatvan–Erzsébeti SMTK 1-2 (0-1)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Lipcsei Á., Túri D., Tóbiás – Lázár, Herczeg, Boda – Oroszi (Reznek, 82.),, Kovács D., Slezák

G.: Kovács D. (3.), Sárközi Sz. (80., öngól)

 

Fotó: https://www.facebook.com/sziper.hu/photos

Megosztotta: www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore