Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 08. 06.

Győztes rajt, Bonica vezérletével

Megkezdődött a küzdelem a labdarúgó NB III-ban, az Erzsébeti SMTK a nyitányon a Hatvan együttesét fogadta. A piros-fehérek a mérkőzés nagy részében fölényben játszottak, és a bátran futballozó vendégek ellen, ha nehezen is, de megszerezték a három pontot.

 

Az erzsébetieknél négy új játékos is pályára lépett, hiányzott viszont a keretből a térdsérüléssel bajlódó Szabó Ádám, míg a korábban szintén a térdén megsérült Slezák Richárd a kispadon kapott helyet.

Kellemes időben azonnal támadólag lépett fel az ESMTK, de helyzet nem alakult ki a hatvani kapu előtt. A 13. percben Kovács Dániel ugratta ki a jobbösszekötő helyén Reznek Donátot, akinek éles szögből, hét méterről leadott lövését védte a vendégek kapusa. A 20. percben egy szabadrúgás után üresen maradt középen a hatvaniak egyik játékosa, hatméteres lövését azonban Bonica Sebastian óriási bravúrral kiütötte. Ez is jelezte, hogy kiegyenlítettebbé vált a játék, és néhány távoli lövéssel kísérleteztek az egyáltalán nem újoncokhoz hasonlóan futballozó Heves megyeiek.

A szünet után perceket vártak a bírók és a hatvaniak a mieinkre, akiket alapos fejmosásban részesített Turi Zoltán vezetőedző. Ennek ellenére az első tíz percben semmi nem változott, majd Kovács D. a jobb oldalról befelé indult, és a 16-osról ballal alig lőtt a jobb felső sarok mellé-fölé. Kettős cserét hajtott végre az ESMTK, és ez jót tett az erzsébetieknek, lendületesebbé váltak támadásaik, és szinte állandóan a vendégek térfelén pattogott a labda. A 68. percben Herczeg László Lázár Benjaminnal vezetett akciót a jobb oldalon, a visszakapott labdát a büntetőterületen belül megtolta, amikor buktatták, 11-es! Az eset után ápolni kellett a hatvani védőt, de a közjáték nem zavarta meg Bonica Sebastiant, aki ballal, nagy erővel a jobb sarokba lőtte a büntetőt. Támadásban maradt az ESMTK, majd magához tért a Hatvan, és igyekezett mindent megtenni az egyenlítés érdekében, de néhány beívelésen kívül többre nem futotta.

– Nehéz meccsre készültünk, egy bajnoki nyitány mindig tele van kérdőjelekkel – mondta Turi Zoltán. – Jól kezdtünk, de eredménytelenül, majd kicsit visszaestünk, és több lehetősége is volt a Hatvannak. A szünetben megbeszéltük, mit kellene tenni, de ez egy darabig nem sikerült. A két csereember jól szállt be a mérkőzésbe, veszélyesebbek lettek a támadásaink. Bonica hátul és elöl is sokat tett a győzelemért. A rajton a három pont megszerzése volt a legfontosabb, és összességében megérdemelten nyertünk, egy góllal jobbak voltunk a bátran játszó vendégeknél.

 

Erzsébeti SMTK–FC Hatvan 1-0 (0-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Túri D., Lipcsei Á., Tóbiás – Kovács D. (Slezák, 90.), Kovács B., Despotovic – Horváth L., Reznek (Herczeg L., 56.), Boda (Soós B., 56.)

G.: Bonica (11-esből)

 

A gól a heolsport videóján: https://www.facebook.com/heolsport/videos/342396863337535/