Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 09. 08.

Harmadszor is győzelem idegenben

Magabiztosan szerezte meg a három pontot Hódmezővásárhelyen az első szeptemberi hétvégén az Erzsébeti SMTK. A piros-fehérek harmadik vendégként elért sikerükkel továbbra is százszázalékosak idegenben.

 

A lehető legrövidebb kispaddal kezdte a mérkőzést a hódmezővásárhelyi Városi Stadionban az ESMTK, összesen négyen vártak bevetésre. Póti Krisztián és Boda József játékra alkalmas volt, Soós Bence azonban betegség, Fehér Imre a rá kirótt karantén, Mogyorósi Viktor eltiltás, Reznek Donát személyes okok miatt hiányzott az erzsébetiek keretéből. A még augusztusban vállműtéten átesett Kovács Botond rövidesen megkezdheti a rehabilitációs munkát. Dankó Márton először szerepelt kezdőként.

Bár a mieink azt várták, hogy a hazaiak nagy rohamokkal indítanak, nem így történt, inkább hosszú labdákkal, oldalról belőtt szabadrúgásokkal próbáltak veszélyt teremteni a kapunk előtt. A mezőnyben jobban futballozott az ESMTK, és a 20. percben egy szép akció végén megszerezte a vezetést. Lázár Benjamin beadását Horváth Levente készítette le Slezák Richárdnak, aki futtából a jobb alsó sarokba lőtt. A játék képe nem változott, sőt gólszerzőnket kétszer is gyanús körülmények között állították meg a vásárhelyiek a 16-oson belül, de egyszer csak szabadrúgás, egyszer pedig semmi nem lett a következmény. A túloldalon egy közeli fejest Menczeles Iván nagy bravúrral hárított, ez volt a hazaiak legnagyobb lehetősége.

A szünet után nekiesett a HFC az ESMTK-nak, de eredménytelenül, majd tíz után visszatért a mérkőzés az első félidei mederbe. A félidő közepén Boda egy párharcot megnyerve helyzetbe került, és a kifutó kapus mellett 14 méterről a jobb alsó sarokba helyezte második találatunkat. Ismét újoncot avatott a Pesterzsébet, első NB III-as meccsén lépett pályára Járvás Zoltán. Az utolsó negyedóra kezdetén egy bal oldali támadás során Bodához került a labda, ő igazított rajta, majd 23-24 méterről óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba – igazi „Szotyis” gól volt! A kisebb helyzetekig eljutó hazaiak végül a 91. minutumban szépítettek.

– Azt kértem a fiúktól, hogy egymásért, a csapatért harcoljanak, és ezúttal nagyrészt végrehajtották a megbeszélteket – értékelte a meccset Turi Zoltán vezetőedző. – Kicsit meglepett a hazaiak játéka, vehemensebb támadásokra számítottunk. Nagy örömömre élni tudtunk a lehetőséggel, és szép gólokat szerezve biztosan nyertünk.

Az ESMTK-ra a héten négy nap alatt két hazai mérkőzés vár. Szeptember 9-én, szerdán 16.30-kor a Szekszárd, 13-án, vasárnap szintén fél 5-kor a Kecskemét gárdáját fogadja csapatunk az Ady Endre úton.

 

Hódmezővásárhelyi FC–Erzsébeti SMTK 1-3 (0-1)

ESMTK: Menczeles – Lázár, Póti (Járvás, 66.), Nagy M., Tóbiás – Túri D., Dankó – Kovács D., Boda, Slezák – Horváth L. (Komiszár, 88.)

G.: Slezák (20.), Boda (64., 76.)