Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 10. 02.

Három gól, három pont

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a labdarúgó NB III Dél-Keleti csoportjában az ESMTK október 1-jén. A piros-fehérek a BKV Előre elleni fővárosi rangadón egy lagymatag első félidő után a második játékrészben hamar egyértelműsítették, melyik a jobb csapat, és magabiztosan nyerték meg a mérkőzést.

 

Ahogy az várható volt, az erzsébetiek azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, ám hiába birtokolták sokkal többet a labdát, meddő volt a fölényük. Szögletek, szabadrúgások okoztak némi veszélyt a BKV kapuja előtt, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A legnagyobb helyzet Wirth Dániel előtt adódott, akinek egy jobbról érkező beadást követően Márton Dávid fejelte le a labdát, az ötösről leadott lövésébe viszont még bele tudott érni egy berepülő hátvéd.

A szünet után mintha kicserélték volna az ESMTK-t, és ennek hamar meg is lett az eredménye. Soós Bence balról, szabadrúgásból ívelt át a hosszú oldalra, Wirth Dániel a kapu elé akarta fejelni a labdát, az viszont visszapattant hozzá egy vendégvédőről, majd az alapvonaltól, ballal középre tette, és az érkező Kovács Botond három méterről a hálóba pörgette. Az erzsébetiek 14-ese növelhette volna saját és csapata góljainak számát, fejesét azonban az Előre kapusa nagy bravúrral kitolta a jobb alsó sarokból. Egy BKV-bedobás után labdát szereztek a mieink, Szűcs Levente szép mozdulattal passzolta Slezák Richárdhoz, aki meglódult, Wirth Dániellel kényszerítőzött, és 12 méterről, a kiinduló kapus mellett belőtte a második hazai találatot. Márton Dávid is feliratkozhatott volna a góllövők közé, ám közeli próbálkozása a jobb kapufán csattant. A hajrához közeledve Wirth került nagy helyzetbe az ötösön, amikor hátulról lerántották. A vétkes piros lapot kapott, majd a játékvezetőt durva szavakkal illető Előre-kapus is, az ESMTK pedig büntetőt rúghatott. A tizenegyest Molnár János ezúttal is biztos lábbal értékesítette, a léc alá vágta a labdát.

– Az első félidőben gyengén futballoztunk, nem voltunk elég élesek, majd az öltözőben megbeszéltünk néhány dolgot, és egy teljesen másik erzsébeti csapatot láthattunk a folytatásban – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A második játékrészben mutatott teljesítményükért dicséret illeti a fiúkat.

Az ESMTK a következő fordulóban is az Ady Endre úton lép pályára, október 8-án, vasárnap 15 órakor a Szolnoki MÁV együttesét fogadja.

 

Erzsébeti SMTK–BKV Előre 3-0 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R. (Rédei, 84.), Molnár T., Tagai, Márton – Slezák, Kovács B. – Molnár J., Soós B. (Lucz, 77.), Szűcs L. (Papp D., 91.) – Wirth

G.: Kovács B. (48.), Slezák (60.), Molnár J. (84., 11-esből)